Milli takımımız UEFA uluslar ligi C grubunda çıktığı üçüncü maçında Lüksemburg’a konuk oldu. Millilerimiz bundan evvelki iki müsabakasında Faroe Adaları ve Litvanya maçlarında daha etkili ve bol gollü galibiyetler elde ederken, Lüksemburg karşısında biraz zorlandığını gözlemledik.

Aslında skora baktığımızda 2-0 gibi net bir skor gözüküyor ancak, Lüksemburg önceki rakiplerimize göre daha diri ve daha mücadeleci bir takım hüviyetindeydi. Böyle oluncada istatistiklerdende anlaşılacağı üzere, topa sahip olmada Türkiye % 52 ile Lüksemburg % 48 ile oynadı, bu oranlarda olduğu gibi diğer bütün istatistiklerde buna benzer oranlar çıktı ortaya. 

Maçtaki 2 golün biri 37.dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun penaltı atışı ile, diğeri ise Serdar Dursun’un şansınında yardımıyla maçın 76.dakikasında geldi, bundan da anlaşılacağı üzere maç öyle hiçte kolay olmadı. Bunu milli oyuncuların ligin bitmiş olması ile arkadaşlarının tatilde olması ve buna istinaden kendilerinin iki haftadır milli takım kampı ve deplasmanda olmalarının verdiği mental yorgunluğa bağlıyorum. 

Yoksa bu oyun anlayışı ve mantalite ile bu uluslar liginin bırakın A klasmanında mücadele etmeyi, büyük ölçüde garantilediğimiz B klasmanında bile çok zor anlar ve maçlar yaşarız ve yine geldiğimiz gibi geriye C klasmanına düşerek, tabiri caizse rezil oluruz.

Yaklaşan Avrupa şampiyonası müsabakaları öncesinde bu maçların gelişim ve değişim anlamında büyük fırsat olduğunu bilerek, bunu iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Oyuncu kalitesine bakıldığında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum fakat, idare ve yönetim anlamında TFF başkanının da henüz olmayışının bu durumu etkilediğini ve yeni seçilecek yönetimin hocaya vereceği destekle bu sıkıntıların aşılacağı kanaatindeyim.

Sonuç olarak bu grupta kalan üç müsabakayıda kazanarak, grubu namağlüp lider tamamlayarak, B ligine yükseleceğimiz konusunda bir sıkıntı yaşamayacağız diye Ümit ederek, gelecekteki maç ve hedeflerimiz adına şimdiden işi sıkı tutmalıyız demek istiyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber