ORTAHİSAR BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERİ SUDA BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

Okullarda verilen eğitimlerde öğrencilere güvenli yüzme alanları ve boğulma vakalarında hayat kurtaran ilk yardım uygulamaları konusunda bilgi veriliyor.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından verilen "Suda Boğulma Olaylarını Önleme" eğitimleri, Trabzon Girne Koleji, İsmetpaşa İlkokulu ve Ayfer Karakullukçu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 
Eğitimlerde güvenli yüzme alanlarının önemi, suya girerken dikkat edilmesi gereken kurallar ve boğulma vakalarında doğru müdahale yöntemleri detaylıca ele alındı. Denizlerde sıklıkla görülen ve hayati tehlike yaratan rip akıntısının (çeken akıntı) yarattığı tehlikeye dikkat çeken eğitmenler, bu tür durumlarda akıntıya karşı doğrudan kıyıya yüzmeye çalışmak yerine, akıntının çıkış yönüne göre hareket etmenin hayati önem taşıdığını aktardı. 

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ, DİĞER OKULLARDA DEVAM EDECEK
Ortahisar Belediyesi tarafından çocukların deniz ve akarsularda güvenli vakit geçirebilmesi adına hayata geçirdiği farkındalık eğitimleri, belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber