İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Bölgemizde 40 yılı geride bırakan önemli bir kuruluş olan Çayeli Bakır İşletmesinden bahsetmek istiyorum.

Çalışma ve başarı grafiğine bakıldığında dünyadaki sayılı Madencilik kuruluşlarından birisi Çayeli Bakır Maden sahasında 500 ü aşkın kişiye iş istihdamı sağlıyor.

Çayeli Madenli ’deki Ocak 40 yıldır çalışıyor.

Ocakta ,maden rezervi azaldığı için yaklaşık % 60 kapasite ile çalışma olduğunu öğreniyoruz.,

Bölgemizde marka olan Çayeli Bakır İşletmesi duyarlı habercilik yaptıkları için her 10 Ocak Gazeteciler Gününde Rize’deki Gazetecileri unutmayan en önemli kuruluştur. Gazeteci olarak birçok kurum ve STK lardan haber yaparız, bir beklediğimiz olamaz ama hiç değilse Gazetecilerin Gününde hatırlanmayı da bekleriz 24 saat görev başında olanlara bunu çok görmemelisiniz.

Bu hatırlamayı yapanların en başında gelen Çayeli Bakır İşletmesine duyarlılığı için Gazeteci arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ederim.

Genel Müdür Sn. Murat Güreşçi ve ekibinin tam kadro olarak günümüz anısına Basına verilen kahvaltıda aramızda olmaları mesleğe saygıdan öte kadirşinaslık göstergesidir. Oysa her konuda haberlerimizle destek olduğumuz birçok Kurum, kuruluş ve STK lardan böyle bir hatırlanmayı maalesef son zamanlarda göremiyoruz.

Genel Müdür Sn. Güreşçi’nin kurumuyla ilgili kısa notlarından öğrendiğimiz Çayeli Bakır İşletmesi rezerv azlığından kapanacak endişesini gündemden çıkardık demesi bölge insanı ve çalışanlar için önemli gelişme olmuş.

Çayeli Bakır rezerv alanını merkez itibariyle 250 km lik bir alanda genişletmek için çalışmalara başladı. Mevcut ocakta daha önce yıllık 30 milyon ton olan rezerv miktarının azalması son çalışmayla yeni rezerv arayışlarına sebep oldu. Yapılan çalışmalarda ilk etapta 3 milyon tonluk bir rezervde çalışma yapılacağını açıkladı Genel Müdür.

Kuruluş olarak çevreye duyarlı, Çalışanlara değer veren bir kurum olan Çayeli Bakır’da 2023 yılında çalışma alanında meydana gelecek herhangi bir kaza vs. olaydan dolayı hiçbir çalışanının doktora, hastaneye gitmemesi insana verilen değerin göstergesidir.

Çayeli Bakır Ocağında iş kazası yok. En mutlu haber bence budur. İnsana ve çevreye verdiği değer için Çayeli Bakır İşletmesine Genel Müdüründen bütün çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber