Milli aranın ardından lige Beşiktaş maçı ile dönen Trabzonspor, Papara parkta full tirübünler önünde maça oldukça dikkatli ve sakin başladı. 

Bjelica bu maçta iki yeni transfer, ön libero Mendy ve santrafor Onuachu ile başladı, Trezeguet ilk onbirde olmazken, son maçın iki yıldızı Abdulkadir ve Bardhi’nin olması doğru bir hamleydi.

Abdülkadir’in ileri uçta Beşiktaş defansını yaptığı preslerle bunaltması, Bardhi’nin enfes ortasına yeni golcümüz Onuachu’nin 29. dakikada şık kafa vuruşu Trabzonspor’a 1-0’lık üstünlüğü getirdi. 

Ben Bakasetas’ın defansif orta sahada etkili olamadığını, hucüma dönük orta sahada, forvet arkasında daha etkili olduğunu düşünüyorum. Bjelica buna acil bir çözüm bulmalı.

Nitekim maçın 41. dakikasında ceza alanının sağ dışında Trabzonspor’un kazandığı bir serbest atışta topun arkasına Bakasetas’ın geçmesi bütün stadda heyecan yarattı. Bu heyecanı boşa çıkarmayan Bakasetas, bu serbest atışı direk kaleye sert bir vuruşla gönderince, Mert Günok’un da ikramıyla Trabzonspor 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. 

İlk devrenin uzatma dakikalarında ise yine yeni transferimiz Mendy’nin müthiş şutu direkte patladı. Maçın ilk devresi öyle çokta üstün bir oyun ortaya koyamayan Trabzonspor, bulduğu pozisyonları değerlendirince, devreyi 2-0 önde kapatan taraf oldu. 

Maçın ikinci devresine Trabzonspor iyi başladı ancak talihsiz bir an yaşadı, Onuachu’nun boş alanda depar attığı bir pozisyonda sakatlanarak yerde kalması talihsiz bir andı, mecburi oyuncu değişikli ile hoca oyuna Enis’i dahil etti. 

Trabzonspor’da Mendy oynadığı, sert, baskılı, güçlü ve kesici oyunuyla taraftarın ve herkesin taktirini kazandı. Sağ bekte Murat Can ise gerçekten her geçen maç üstüne koyarak büyüyor, harika bir sağ beke kavuştuk diyebilirim. 

Maçın 62. dakikasında Mendy kaptığı topu uzun ve harika bir ara pasıyla Trezeguet’nin önüne attı, Trezeguet bu topu iyi kullanıp harika bir asist yapınca Vişça bunu affetmedi, Vişça gibi bir vuruşla Trabzonspor’u 3-0 öne geçiren golü kaydetti.

Beşiktaş beklenenin aksine daha defansif, birinci bölgede bekleyerek oynadı. Beşiktaş’ın bu oyunu istekli ve arzulu, ayrıca çıkış arayan Trabzonspor’un işine geldi. Pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, Trabzonspor defansının çok iyi mücadele etmesiylede gol bulmak için pozisyon bile yaratamadı. 

Trabzonspor’un bu geri dönüşü taraftarı oldukça mutlu ederken, önceden zirveyi mekan edinen Trabzonspor’un son zamanlarda bu mekandan uzak kalmasına sebep, taraftara mekanın sahibi geri döndü dedirtti. 

Taraftarın stadı full doldurmasıyla takdiri hakettiğini fakat, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’e hitaben ironik tezahüratları olabilir diye kabul etmemle birlikte, kuzey kale arkasından bir gurup taraftarın Şenol hocaya küfürlü tezahürat yapmasını kesinlikle kabul etmediğimi belirterek bu taraftarı buradan kınıyorum.

Sonuç olarak bu 3-0’lık çarpıcı galibiyet Trabzonspor’a bir heyecan katarken, bir anlamda ligde zirveye ortak aday olması yönünde çok önemliydi.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber