İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Turizm ve imarsız yapılaşma

Turizm sektörü temsilcileri yetkililerle bir araya gelmiş.

RTSO salonunda yapılan toplantıya ben çağrılmadığım için katılmadım ama internet sitelerinde yer alan fotoğrafa bakıldığında İl Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu katılırken siyasilerden ve Turizmcilerden de katılımlar olmuş.

Rize ve turizm denilince akla ilk gelen Ayder olduğu için konu hep Ayder oldu kanaatindeyim.

Rize’de hızla çoğalan kaçak yapılaşmanın çok ciddi çevresel sorunlara yol açacağı konuşulmuş. Konuşmak iyide tedbir niye alınmıyor. Mastır, İmar vs. gibi planlardan bahsediliyor. Eksiklik bunlar ise Rize’deki devletin en tepe noktasında olanlar niye çözüm bulmuyor.

Siyaseten Türkiye’yi sallayan Rize, Turizm için üç beş imarsız yapılaşmayla mı başa çıkamıyor.

Fırtına vadisinde 750 tane bungalov olduğu söyleniyor. Bunların izni var mı, kimler yaptı devletin elinde detaylı bilgi var mı?

750 ev yapılırken bunları hiç mi gören olmadı. Bu evler gökten mi indi.

İzinsiz yapılan bunca yapı varken, bazıları yok çevre kirliliği olacağından bahsediyor. Bırakın çevreyi bu olumsuzluklara niye göz yumuluyor.

Yoksa bu imarsız, gelişigüzel tesisleri yapanlar yandaş yani iktidar tarafı olduğu için mi görmezden geliniyorlar. Bir ayrıntıda şu parası olan tesis yaptığı için ne kadar para cezası kesilirse caydırıcı olmadığı.

---------

Bayramda gidenler

Her bayramda olduğu gibi önümüzdeki Kurban Bayramından da aramızda bulunan Suriyeli vatandaşlar memleketlerine gidecek.

Suriye’ye bayramlaşmak için gidenlerin bir daha Türkiye’ye dönüşlerine izin verilmemeli.

Göçmen, sığınmacı, savaş kaçkını veya mağduru ne derseniz deyin ama bir ülkede misafirlik ancak bu kadar olur.

Bayramlaşmak için Suriye’ye gidenler, demek ki orada hayati iyi bir daha geri dönüşleri olmamalı. Can güvenliği olmayan oraya gitmez.

Devletimiz inanıyorum ki bir tedbir alır. Yurdun birçok yerinde namusuyla ahlakıyla çalışarak ekmek kazanan olduğu kadar daha fazlası ipsiz sapsız ortada dolaşan serseri olmuş durumda. Hemen her gün bir vukuatları var, insanımız tedirgin.

Yeter artık dönüşleri olmamalı. hükûmet bir karar versin.

---------

AKP li kadın vekil şerefsiz dedi atıldı

AKP li kadın vekil vardı. Son seçimde aday yapılmadı.

Polis aracını durdurmuş ama vay sen benim aracımı nasıl durdurursun diye veryansın eden ve dokunulmazlığın bütün haklarını noktasına kadar kullanan kadın Milletvekili gündemde bu hafta.

Olay 2 yıl kadar önceydi.27.dönem Mersin Milletvekili kadın(ismini yazmaya değmez) görevini yapan 32 yıllık hizmeti bulunan Şerefli Türk Polisine Şerefsiz demiş ama o memurumuz adamı yani dayısı ve dokunulmazlığı olmadığı için meslekten ihraç edildi.

Bu adalet nasıl adalet.

Vekilin şerefsiz demesi suç değil, görevli polis o anı telefonuyla kayıt altına alıp sosyal medyada paylaştığı için izinsiz yayın olmuş ve bundan 32 yıllık mesleğinden deyim yerindeyse atılmış.

Hırsızlık yapanların atılmadığı, görev yapanların şerefsiz etiketi yapıştırılarak atıldığı AKP döneminde dualar hayırlı olabilir mi?

-------

Gazeteci döven koruma

Tatvan Belediye Başkanının koruması varmış hem de adamın döven cinsinden. Gazeteci arkadaşımız Sinan Aygül Belediye Başkanı aleyhinde yazı yazdı diye koruması tarafından silah göstererek dövülmüş.

Gazeteciyi dövenin Polis Memur olduğunu ve hakkında tahkikat açıldığını bizzat Bitlis Valiliği duyurmuş.

Belediyenin satışa çıkardığı bazı taşınmazlarda rekabet ortamı olmadığını haber yapan Gazetecinin silahlı Polis! Tarafından derdest edilerek dövülmesi utanç vericidir.

Utanmaz polis sen Belediye Başkanının uşağı değil TC. Devletinden maaş alan Polis memurusun bizde kınıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber