Bu günlerde yani Temmuz 2023 ayında açıklanmış olan memur maaşlarına ilişkin zamlar gayet uygun bir düzeyde eyvallah buna bir diyeceğimiz yok. 

Ne var ki, memur emeklileri arasında hiç de hakkaniyete sığmayan maaş uyumsuzlukları varken bir de yapılan zam gerekçesi olarak %19,77 oranındaki enflasyon artışını baz alır emekli memurları kaderleri ile baş başa bırakırlarsa buna ben de bir memur emeklisi olarak çok sert tepkimizin olacağını yetkililerin bilmesini isterim. 

Güçlülerin güçsüzleri ezmesini önlemek için yapılanmış olan modern (ne kadar modernse) devlet yapılanmaları giderek amacı dışına çıkmaktadır.  

Tam bir rezalet olarak niteleyebileceğimiz maaş ve ücret skalaları üzerindeki makas, güçlüler lehine giderek açılmaktadır.  

Hiçbir özel niteliği bulunmayan bir kişiyi sırf siyasi mensubiyet gerekçesi ile genel müdür yapar ve ona uçuk kaçık maaş ve imtiyazlar tanırsanız bunun adına demokratik düzen veya adalet denilemeyeceğini de bilmeniz gerekir. Bunu bariz bir örnek olsun diye verdim. Sadece Genel müdürler değil, bakan yardımcıları daire başkanları, genel müdür yardımcıları v.s 

Adaletin bulunmadığı yeri kaos ve anarşinin dolduracağını herkesin iyi bilmesi ve hükumet olanların daha iyi bilmeleri gerekir. 

Bu ülkede gelirin nasıl adaletsiz dağıtıldığını burada anlatmaya çalışsam sayfalar yetmez. Tek kelime ile buna zulüm denir. 

Bunları söyleyerek kimseyi tehdit ediyor değilim. Ne var ki, bunların hükumetler için ciddi birer tehdit olduğu tartışma getirmez bir vakıadır.  

Senelerce bu ülkeye çeşitli makam ve mevkilerde hizmet eden alın teri döken hayatını ve mesaisini harcayan insanları sefalete terk etmek insan vicdanının kabul edebileceği bir iş değildir. 

Devletten beklediğimiz adil bir gelir dağılımıdır.  

Rahmetli Şair N.Fazil Kısakürek’in şiirinde “Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul, bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” ifadesini bulan bu anlayışı yaşatmanın kimseye bir yararı yoktur. 

05.07.2023 M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber