banner240
banner237
banner238

Sistem tartışmalarında asıl tartışılması gereken sistem değil zihniyet meselesi olduğunu düşünüyorum. 
 Borç-faiz-zam-vergi ekonomisi zihniyeti olduğu sürece, ülkede ister krallık olsun, ister başkanlık olsun, isterse de parlamenter sistem olsun değişen birşey olmaz.’ 

Asıl mesele Başkanlık değil asıl mesele zihniyet!

 “Muhalefet partileri takmışlar başkanlık sistemine. Sanki bütün kötülüklerin anası bu sistem. ‘Biz gelip de Parlamenter Sisteme yeniden dönersek bütün bu sıkıntılardan kurtaracağız.’ Diyorlar. Biz diyoruz ki yıllardan beri; asıl mesele sistem değil asıl mesele zihniyet meselesidir. Borç-faiz-zam-vergi ekonomisini zihniyeti olduğu sürece değişen bir şey olmaz. Dış politikada ABD’ye, Avrupa’ya, G-20’ye teslim olacaksın, ekonomide de kaynak lazım olduğunda borç alacaksın. Bu borcun geri ödemesi için de zamla, vergiyle milletin suyunu çıkaracaksın. Bu zihniyetle yönettikten sonra sen istediğin kadar sistem değiştir. Önce millet derseniz, Milli bir  zihniyetine sahip olursanız hangi sistemde olursanız olun bu milletin yüzünü güldürürsünüz. Ama taklitçi zihniyette olursanız millete bir faydanız  olmaz.
‘Siyaset bu iktidar gitsin de ne olursa olsun siyaseti yapmak değildir. 
Siyaset milleti refaha ulaştıracak kaynakları bulmak için dert edinmek Sadece Türkiye’de değil dünya siyasetine de yön vermek olmalıdır. Milletin suyunu sıkıp çıkarmadan, borçlanmadan, devlet varlıklarını satmadan nasıl kaynak bulacağınız kitabını yazmak gerek.  Bu kitap,  milyonlarca işsize nasıl iş ve istihdam oluşturmalı Türkiye’nin doğusunu Batısını ayırt etmeden üretime istihdama, ihracata yönelik 81 ilde hangi fabrikaları kuracak hangi adımları atılacak  bunun kitabı olmalı.  ‘Başkanlık mı olsun Parlamenter sistem mi olsun, yok efendim sen mi Cumhurbaşkanı olursun ben mi başbakan olurum’ gibi konularla uğraşmak yerine milletin derdine nasıl derman oluruz onun çalışması yapılmalı. 
Sistemler aracıdır.Amaç insan olmalı. Aracı iyi kullanamadıktan sonra amaca hizmet etmez. Nasıl ki en iyi kumaş kötü bir terzinin elinde heba oluyor ise hangi sistem olursa olsun iyi olmayan zihniyetin elinde kötü bir yönetim olur. 
Selam ve dua ile…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber