Bu çok derin ve önemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk. Çok etkileyici bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

''Metanet farkındalığı yükselterek tekâmül edebilmek için en önemli niteliklerden biridir. Metanet sahibi birey için gelecek geçmişten değil, şimdiki andan başlar ve hastalıklı yaşam sağlıklı varoluş olgusuna dönüşür.

İnsandaki metanet özelliği geliştirilebilen farkındalıktan kaynaklanır. Birey diğerlerinden farklı olmak için yani özel olmak için çabaladığında sıradan yaşamın kuyusuna düşer. Genel yaşam içinde bireyin kariyer, mevki ve unvan hırsı kişiliğin bölünmesine neden olur. Kişi birçok şeyi yetiştirmeye çakıtığı için farkındalığını devre dışı bırakır ve robot gibi çalışır. Farkındalıksız mekanik yaşam alışkanlığı içinde birey metanetten uzaklaşıp; duygusal karmaşa içinde duygular ile bodoslama çarpışır. Böylece birey duygularıyla baş etmek için diğer duygularıyla olan ayrışmasından arta kalan farkındalıksızlığa varır. Farkındalıksız yaşam beraberinde birçok sıkıntı ve problemi de getirir. Birey tüm bunlarla baş etmek için metanet ve sabır sahibi gibi görünmeye çalışır ancak bu durum farkındalığı daha da düşürür. Böylece gün geçtikçe daha çok dışta metanetli gibi görünen içinde farkındalıksız, sabırsız bir yaşam sürer. Bu durum bireyi tekâmül yolundan gitgide daha da uzaklaştırır. Kişi beden olmadığının farkına varmalıdır, böylece tüm gerilim, stres ve umutsuzluk  ortadan kalkar ve farkındalıklı yaşama geçiş yapılabilir.

Metanet ile farkındalığı yükseltip tekâmül yolunda yürümek aşkın olmanın en kısa ve kolay yoludur. Modern yaşam hızlandığı için insanın farkında olmaya zamanı yoktur. Çünkü farkındalık insanı yavaşlatır. Metanet sahibi kişi bu yavaşlığın içindeki ahenge uyum sağlar ve ahenk ile farkındalıklı adım atar. Farkındalığı yükselmiş insan metanet ve sebala tekâmül yoluna ulaşır.

Birey tekâmül yoluna vardıktan sonra da bazı zorluklarla karşılaşabilir. Birey durumda metanet ile güçsüzlüğün kontrolunü kendi eline almalıdır. Zorluklara boyun eğmemek, yılmamamk ve yola metin olarak devam etmek önemlidir. Tekamül yolunda ilerlerken çevre, kişinin yakınları, hatta kişinin kendi zihni ve bedeni bu yolda yürümeye engel olmaya çalışabilir. Çünkü Tekâmül etmek kaderi değiştirmek, maddi yaşam akışına karşı çıkmak demektir. Bu durumda teknikler bütün engellere rağmen düzenli ve istikrarlı bir şekilde uygulanmalıdır. Çevreden nasıl bir tepki ile karşılaşılırsa karşılaşılsın kişi pes etmemelidir. Tüm dış ve iç engellere rağmen birey düşüncede, sözde ve eylemde metanet sergilemelidir. Bu tür metanetin ödülü kısa bir süre içinde kazanılmaktadır. Böylece metanet sayesinde insan muhteşem bir geleceğin meydana gelmesini sağlayabilir. Birey hiçbir zaman sahip olmadığı sağlığa ve tarif edilmez mutluluğa ulaşır.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber