Millet ittifakının en güçlü ikinci ortağı Meral Akşener, büyük bir infialle masadan fırladı kalktı. Biz de sandık ki, bakın ilkeli lider istediği olmayınca masaya yumruğunu vurup kalkabiliyor.

Oysa ne lideri ne ilkesi, ortada sahnelenen bir tiyatro var. Kendisine verilen rol o şekilde imiş.

Sonucunda derhal kulağından birileri tutup yeniden aynı masaya oturttular kendisini. Yalattılar Tükürdüğünü çok yazık…

Aradan bir gün geçmeden ne değişti de aynı masaya oturdu, diye soranlara da, ben masadan kalkmadım masa kalktı şeklinde bir cevap vererek kargaların dahi güleceği bir maskaralığa imza attı.

Böyle liderlik olmaz, bu seçmenle alay etmektir.

Meral Akşener, başlangıçta Genel Başkanlıktan da istifa etmişti ve o zaman da belli ki aynı güçler onu geri çevirerek otur oturduğun yerde diye azarlamışlardı.

O da zaten derhal kalktığı koltuğa oturmuştu.

Şimdi masadan kalkarken bir dayatma ile karşı karşıya olduğunu, yani Kılıçtaroğlu’nun C.Başkanı adaylığı için ısrarlı olduğunu kendisinin de bunu istemediğini ileri sürmüştü, diğer sözlerini tekrar etmek de istemem çok ağır sözlerdi. Kamuoyumuz o sözleri ibretle hayretle izlemişti.

Bu kadar tutarsız insanların liderlik iddiası ile ortaya çıkmaları, geleceğimiz olan gençlerimize bir kötü örnektir. Bunlar genel başkan olur ama lider asla…

Ülkemizin içinde bulunduğu konjonktür gereği büyük sorunları vardır. Gecesini gündüzüne katarak bu sorunlarla mücadele eden bir iktidar halen iş başındadır.

İyinin iyisi vardır eyvallah, gönül ister ki, daha güçlü bir iktidar gelsin de bu sorunlara bu yüke omuz versin.

Ne yazık ki, muhalefette halka güven veren bir siyasi lider yok. Orta yaşın üstünde bir vatandaş olarak ben göremiyorum. Görebilenler varsa onlara da saygım var.

HDP gibi bir PKK uzantısı partinin destek verdiği bir ittifakın içinde olmak çok iğrenç bir tutumdur. Asla kabul edilemez.

Türk halkına ve onun bağrından çıkan Türk askerine, Türk polisine kurşun sıkan bir terör örgütünün destek vereceğini vadettiği bir siyasal iktidarın bu ülkede başarılı olabilmesine imkân ve ihtimal var mıdır?

Bir da şu güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri sistemi bilen var mı bilmiyorum. Beş şahsen bilmiyorum. Kendilerinin de bildiğini sanmıyorum.

Nihayet, millet ittifakı diye adlandırılan ittifakın ana amacı, Erdoğan’ı devirmektir. Dikkat edelim, devleti yönetmek değil ha Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmaktır.

Erdoğan sonrası ne olacak bunu bilen yok. Ben biliyorum, Erdoğan sonrası kesin olarak büyük bir kaos süreci başlayacak. Adına da enkaz devraldık diyecekler.

Bu iddiamda yanılmayı çok isterim. Bunu da burada tarihe bir not olarak düşmek isterim.

Ben amacı üzüm yemek olan bir vatandaşım, bağcı dövmek gibi bir niyetim yoktur.

Tekraren söylemek istiyorum, bu millet ittifakının ülkemize yıkım dışında getirebileceği hiçbir programı yoktur.

Bir düşünelim, Kılıçtaroğlu diyor ki, Selahattin Demirtaş niçin içeride yatıyor? Şimdi bir Türk vatandaşının bunu bilmemesi mümkün mü?

Millet ittifakının maceraları burada bitmeyecek ya bekleyip göreceğiz.

Gerisini siz değerli okuyucularımın takdirine sunuyorum.

11.03.2023 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber