Son günlerde ülkemizde hükumete yönelik büyük çapta operasyonlar yapılmaktadır. Ne yazık ki bu operasyonlar içerideki muhalefetin de desteğiyle gerçekleşmektedir.

Akşener’in Erdoğan’ı Netenyahu’ya benzetmesi ve hemen ardından Erdoğan’ın memleketi olan Rize’ye gitmesi, sonucu önceden belli bir provokasyon değil mıdır. Akşener şayet bu sonucu önceden göremediyse basiretsiz bir siyasetçidir. Bence bu sonucu öngörememiş olması düşünülemez.

Diğer yandan Sedat Peker denilen eşkıyanın eş zamanlı olarak havlatılması ve bunun havlamaları üzerinden muhalefetin iktidara yüklenmesi tesadüf olmasa gerekir.

Aynı şekilde bu ülkede Başbakanlık yapmış bir şahsın (Binali Yıldırım) oğlunun gayri meşru işlerle anılarak iktidara çamur atılması hangi vesikaya dayandırılmıştır bilinmez. Bilen varsa lütfen söylesin.

Hükumet icraatlarını küçümseme veya yok sayma çabaları, mesela yurt dışı ve yurt içi terör operasyonlarının çoğu zaman eleştirmesi, yapılan binlerce km oto yolları, tünelleri, köprüleri çeşitli yollarla halka aktarılan ekonomik destekleri, keza yatırımcılara verilen ekonomik desteklerin görülmüyor olması.

Artan nüfusa rağmen piyasalarda hiçbir malın eksik olmaması aranan her malın bulunması, ihracattaki artışları, yükselen milli gelir, askeri ve sivil vesayetin kaldırılması, insan hak ve özgürlük sınırlarının hiç olmadığı kadar genişletilmesi dikkat çeken en önemli başlıklar arasında sayılabilir.

Diğer yandan Ak denizde Libya ile varılan deniz yetki alanları anlaşması, Karadeniz’de bulunan doğal gaz, uzaya gönderilen uydular, yurt dışına insansız hava aracı dahi üretip satacak hale gelmemiz gibi gelişmeler mutlaka düşmanlarımızı kudurtmaktadır.

Yerli muhalefetimizin bütün bunları görmesi, varsa ciddi bir eksik gedik eleştirilerini oralara yönlendirmesi beklediğimiz bir muhalefet anlayışıdır.

İktidarın veya muhalefetin sözcüleri, konuşmalarına çok dikkat etmelidirler. Müspet hiçbir yararı olmayan hatta halk arasında ikilikler veya sürtüşmelere neden olacak söylemlerden özenle kaçınılmalıdır.

Maalesef bu türden konuşmalar hem iktidarın ve hem de muhalefetin çokça başvurduğu yollar arasında yer almaktadır. Buna ülkem adına çok üzülüyorum.

Milli birlik ve beraberliğimizin öncelikli şartlarının kısaca bunlar olduğunu düşünüyorum.

29.05.2021 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber