Geçmişte de benzer çaresizlikler içinde bocalayan muhalefet partileri, o tarihlerde yapılan seçimler sonucunda gösterdikleri adaylarla hiçbir olumlu sonuç alamamışlardı.

Gerçekten de işleri zor, ben kendilerini bu manada gayet iyi anlıyorum. Dışarıdan bakan sıradan bir vatandaş olarak, bana da sorsalar, Türk halkının büyük ekseriyetinin onayını alacak bir ittifak Cumhurbaşkanı adayı göremem.

Görünen o ki, sonunda ittifakın parti başkanları ayrı ayrı aday olmaları en mantıklı ihtimal olarak ortaya çıkmaktadır. Zaman en doğruyu mutlaka gösterecektir. Burada yanılmak da isterim doğrusu.

Muhalefet partilerinin halkın günümüz şartlarında ortaya çıkan yeni ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak herhangi bir plan ve programlarını göremiyoruz.

Bütün iddia, ben yaparım şeklinde olmamalı. Öncelikle kaynak ortaya konmalı ve sonra da bu kaynakla nelerin yapılabileceğine Türk halkını ikna etmelidir.

Ayrıca bütçeyi kullanırken hangi ihtiyaçlara öncelik verileceğini tek tek belirtmeleri gerekir.

Mesela, işsizlik nasıl çözülecek. Kaynağı belirtilmek suretiyle net olarak ortaya konmalıdır. Gelir dağılımı nasıl düzeltilecek programınız nedir bilmek isteriz.

Enflasyon nasıl düşürülecek, üretim nasıl artırılacak, terörle nasıl mücadele edilecek veya edilmeyecek mi, yargıdaki sorunlar nasıl düzeltilecek, ekonomi hangi istikamete evirilecek.

Yukarıda başlık olarak verdiğim sorunların içlerinde sayısız sorunlar olduğunu da unutmayalım.

İktidarı yıkalım da sonrası kolay der gibi söylemlerle muhalefet yapılmaz. Yapılır diyenlere en güzel cevap 2023 te yapılacak seçimlerle halkımız tarafından verilecektir.

Hiçbir iktidar halkın tamamını memnun edecek bir yönettim ortaya koyamaz. Çünkü bu eşyanın tabiatına aykırı olur. Dünyada böyle bir yönetim tarihler yazmamıştır.

Bu demektir ki, yeni bir iktidar gelse de en iyi ihtimallerle bugün şikâyet edilenler gibi şikâyetler var olmaya devam edecektir.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler el değiştirdi. Yeni belediye başkanlarının seçim öncesi vaatlerini bir araştıralım. Yüzde kaçını yaptılar. Bence taş üstüne taş dahi koyamadılar.

Daha da ilerisini ifade etmek gerekirse halkın refah düzeyini oldukça geriye getirdiler. Şehirlerde ulaşım ve temizlik gibi temel hizmetler, su ve kanalizasyon hizmetleri aksamaya başladı.

Daima halkımızın vereceği nihai kararların başımızın üstünde yeri olduğunu ifade ederek konuyu kapatalım.

25.05.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber