Seçimler yaklaştıkça siyasi propagandalar ve iktidar muhalefet atışmaları yoğunluk kazanmaktadır.  

Bu demokrasinin bir gereği ve geleneğidir. Kimsenin bu karşılıklı top atışlarına bir diyeceği olmaz ve olamaz. 

Bu konulara benim rezervim sadece halkı aldatmaya yönelik propagandalara karşıdır. Seçim kazanmak uğruna halkın yanıltılmasına ve aldatılmasına karşı olmamak kabul edilebilir bir duruş olamaz. 

Ak Parti iktidarları döneminde bu ülkede yapılanları görmezden gelerek insafsızca halkı yanıltıcı beyanlarda bulunan muhalefet iddia ve isnatları açıkçı benim kanıma dokunuyor. 

Ak Parti hükümetleri bu ülkede yirmi küsur yıl boyunda pek çok yanlışlar da yapmıştır. Eyvallah muhalefet bunları dile getirsin getirmelidir da.  

Ancak, yapılan yirmi ikibin km. bölünmüş oto yolu, otuza yakın yeni hava limanı, silah sanayiindeki, helikopterleri, ihaları, sihaları, tankları, dünyada sayılı bir yeri olan Uçak gemisini, çeşitli elekronik savunma araçlarını, güdümlü füzeleri, uzaya gönderilen sekiz adet haberleşme uydusunu, hizmete alınan Eskişehir bor işletme tesislerimizi, petrol arama gemilerimizi ve onların bulduğu 710 milyar metreküp doğal gazı, 2002 lerde 180 dolar civarında asgari ücretin bugün 440 dolar düzeyine çıkmış olmasını, ikibin beşyüz dolar düzeyinde olan kişi başına düşen milli gelirin bugün on bin doları aştığını ve bunlara benzer daha nelerin varlığını göz ardı edemez.  

Kimi yazarçizerlerin sırf çamur atmak için kaleme aldıkları tamamen soyut elle tutulur gözle görünür bir yanı olmayan iddia ve isnatlarını gülerek ve biraz da hüzünlenerek okuyorum.  

Güya Erdoğan dönemlerinde fuhuş serbest olmuş zina artmış, boşanmalar artmış, aile kavgaları artmış, adam kayırma ve rüşvet artmış, yargı işlemez olmuş, idari mekanizmalar isim değiştirmiş, devlet bir kişinin ağzından çıkan lafla idare edilir olmuş, parlamento işlevini yitirmiş v.s 

Bu bahsedilenlerin hangisi eskiden daha iyi idi de şimdilerde kötü olmuş bundan bahseden yok. Sabih Kanadoğlu 367 yi icat ettiğinde veya 411 vekilin parmağı kaosa kalktı denildiği zamanda mı demokrasi ve hukuk hâkimdi bu ülkede.  

Saymaya kalksam sayfalara sığmaz onca olumsuzlukların yaşandığı bankaların batırılıp paralın Avrupa bankalarına kaçırıldığı dönemler mi hırsızın olmadığı dönemlerdi.  

Dostumuz Azarbaycan’ın istediği bir helikopteri bile ona gönderemediğimiz günler mi daha güçlüydük yoksa Karabağı Ermenilerin elinden alıp Azarbaycan’a verdiğimiz günler mi daha güçlüyüz.  

Ya başta PKK terörü olmak üzere tüm terör örgütlerini dize getirdiğimiz bu günler mi daha güçlüyüz yoksa her gün vatandaşlarımızın terör örgütleri tarafından katledildiği günler mi daha güçlüyüz. 

Bugün payandası HDP olduğu kesin olan bir muhalefet bloğu var. Peki HDP sözcüleri ve onların dağdaki yandaşları ne diyor, yüz yıllık cumhuriyeti yıkacağız, terörist başı aponun heykelini dikeceğiz, Anayasayı değiştirip doğu ve güneydoğuda özerklik getireceğiz yani devlet kuracağız. Terör suçundan içeride olanlara af getireceğiz, yerine kayyum atanan belediye başkanlarımızı geri yerlerine getireceğiz. Daha neler.. 

Yahu bu istekler masum istekler midir? Bunlara onay verenin eli kırılır. Çok şükür bu gün milletimizin hali vakti yerinde ama olmasa bile hepimiz açlığa ve susuzluğa razıyız ama vatanımızın zerresine bile müstevlilerin gölgesinin düşmesine sessiz kalamayız.  

Varsa sessiz kalanlar onlarla olan mücadelemiz ta haşre kadar devam edecektir.  

Bu da böyle biline. 

15.04.2023 M.Sadullah S AĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber