banner240
banner237
banner238

             Emperyalizm ve ziyonizm; 

             Elindeki, ÜLKELERİN SÖZDE YERLİ! ve yabancı tüm basın ve iletişim araçları ile ( gazete, tv, radyo,  i.net, vatsap, facebook, instagram, twitter, yutup v.s ), 

            Tüm insanlığı kendi istek ve amaçları doğrultusunda yönlendirdiği, 

             Narkozladığı, uyuşturduğu, afyonlayıp sarhoş ettiği, 

             Yalan, algı, dezenformasyon, kandırma, saptırma ve aldattığı gibi, 

             Çok acı ve kahredicidir ki, Müslümanları da narkozlamakta,  uyutmakta, kandırıp, aldatmakta, istediği gibi bilgilendirip yönlendirmekte, 

             Kendi amaçları doğrultusunda kullanmakta, neyi seviyorsa sevdirmekte, neye düşman ise, ona düşman etmekte, 

             Akı kara, karayı ak göstermekte, kendi dostuna dost, kendi düşmanına düşman etmekte, istediği gibi şekillendirmekte, yatırıp kaldırmaktadır. 

             Yakın geçmişte bunun çok sarih örnek ve uygulamalarını;   

            Ayetullah Humeyni, İran, İdi Amin ( gerçekte Iyd Emin/ Bayram Emin ),Saddam Hüseyin, Kaddafi, Eset, Işid, Usame Bin Ladin, Kuzey Kore, Hugo Chavez, çok uzun yıllar da rahmetli Erbakan ve daha niceleri üzerinde  göstermişler, 

             Akla ve hayale gelmedik iftira, karalama, aşağılama, ötekileştirme, bölme, düşmanlaştırma ve şeytanlaştırmaya tabi tutmuşlardır. 

              Yukarıda saydıklarımın hepsi hiç şüphesiz ak değildi. Hatta bazıları oldukça da kara idi. Ancak, ak olanları kapkara, kara olanları da, bütün kötülükleri onlara yükleyerek, misliyle suçlayarak, yapılmayanları da onlara yükleyerek, dünya ve Müslüman kamuoyunu bunlara düşman hale getirmiş,  

             En akıl Almaz iftiralara bile insanlığı ve Müslümanlığı inandırmışlar ve hepsini ÖCÜ göstermişlerdir. 

              

              Bugün de aynı oyun Taliban'a karşı yapılmakta, 

           Yoğun bir karalama, yalan, algı, fotomontaj, mizansen resimlerle aşağılama, ötekileştirme, şeytanlaştırma, düşmanlaştırma kampanyası yürütülmekte, 

           Onbinlerce can vererek, emperyalist, ziyonist, işgalci, soykırımcı BÜYÜK ŞEYTAN ABD yönetimlerine karşı verdiği mücadele, ödediği bedel, 20 yıldır verdiği KURTULUŞ SAVAŞI  gözden kaçırılmaktadır. 

           Taliban'ın hali, geçmiş farklı ve katı İslami anlayış ve uygulamaları  tamam da, 

           ABD vahşeti, Afganistan işgal ve soykırımı neden unutuluyor, gözden kaçırılıyor? 

           ABD değil de, neden Taliban hedef de? 

           ABD aklanıp, mezalimi unutturulup, Taliban karalanmıyor mu? 

           Hırsız değil de neden hep ev sahibi suçlanıyor, karalanıyor? 

             Yahu hırsızın hiç mi kabahati yok? 

             Hırsızı evinden kovan ev sahibinin bütün ipliği pazara seriliyor da, esas suçlu hırsıza neden hesap sorulmuyor? 

             Müşahhas bir örnek olarak, 

              Sosyal basında Taiban ile ilgili bu ölçü üzere paylaştığım bir yoruma, 

              Müslümanlığından, yerli ve milliğinden şüphe etmediğimiz insanların bile, Taliban’a nasıl öfke besledikleri, Amerika’yı bile geride bırakan bir “Amerikan ve Batı bakışı” ile nasıl baktıklarını, 

              Emperyalist ve ziyonistlerin elinde bulundurdukları kitle iletişim araçlarının, Müslümanlar üzerinde ne denli etkili olduklarını, yaptıkları yorumlardan anlamak mümkün. 

              İşte o yorumlar:  

            * Değerli hocam, ben bu Talibanla aynı dine mensup değilim. Benim dinim hoşgörü dinidir. Benim dinim yaratılanı Yaradan'dan dolayı sevmenin dinidir. Benim dinim kadınları baş tacı eden bir dindir. Bu yüzden ben bu ABD beslemesi köpeklerle aynı dinin mensubu değilim.( ABD beslemesi dediği Taliban, yirmi yıldır ABD ile savaştı ve onbinlerce can verdi!) 

             *İşidli köpeklerle bunlar arasında hiçbir fark yok. Bunlar İslam dinini bitirmek için çalışan köpek sürüsünden başka bir şey değiller. 

             * İki yanlış bir doğru etmez. ABD şeytan diye Taliban’ın insanlık dışı uygulamalarını görmezden mi gelelim. Bekleyelim görelim düşüncesi de yanlış. Çünkü geçmişte yaptıkları belli. İslâmî hassasiyetlerinizi anlıyorum ama bunu sebep göstererek, Taliban’ı aklama gayretinizi anlayamıyorum. ( Oysa benim yazımda aklama yok, bir gerçeğin tespiti var) 

             Elbette ki Taliban kusursuz değildir. Türkiye Müslümanları kusursuz mu ki? 

            Müslüman kardeşlerimizdir, ama İslami anlayışımız farklıdır. Dünya da birçok Müslüman ülkeyle farklılaştığımız gibi. 

            Her ne olursa olsun, Taliban 20 yıldır, ABD işgaline ve yerli işbirlikçilerine karşı kurtuluş savaşı vermiştir. İşgalci ve işbirlikçi, mandacıları yenmiş, kovmuştur. 

              Şundan bundan silah aldığı doğrudur. Her millet, vatanını kurtarmak için çareler arar ve bulabildiği her yerden silah ve destek alır. Hatta, yeri gelir düşmanı ile bile bir antlaşma yapabilir. Başka türlü mümkün değildir. 

            TALİBAN’IN İŞLERİ BUNDAN SONRA DAHA DA ZORDUR, ZOR OLACAKTIR. 

          Zira küresel güçler, destek verenler ve vermeyenler, leş kargası gibi üşüşecek, ihtiyaçlı durumlarını istismar ederek, kendi yörüngelerine almaya çalışacak, iç zaafiyetlerinden VE KATI İslami anlayışlarından yararlanacak ( eğer tecrübelerle değişme durumları olmazsa), daima kaşıyacak, fesadı bırakmayacaklardır. 

            Yumuşak karınları çoktur. Bizim ve birçok ülkenin olduğu gibi. 

            Ama Amerika’dan kötü değildir. Dünyanın en kötüsü Amerikan yönetimleridir. 

              EV SAHİBİ DEĞİL, ÖNCELİKLE HIRSIZ SUÇLANMALI, ÖN HEDEFE KONMALIDIR.

              Müslümanlar olarak; emperyalist ve ziyonistlerin, Haçlı zihniyetinin ve Batı İslamofobi bakış ve algısıyla olaylara asla bakmamalı, hele de Müslümanlara bakışlarına ve haberlerini hususen dikkat etmeliyiz.

             Hucurat Suresi, 6.Ayet' te:" Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber