banner240
banner237
banner238

İnsanların çok yanıldıkları bir noktadan bahsetmek istiyorum. Bu durumlar  hiddet şiddet ve nefret bunlar ayrı kutupta gibi durup temelinde çok güçlü nefreti ve onun ters yansıması olan sevgiyi yansıtıyor. “Büyük aşklar nefretle başlar” sözü bu duruma uygun diyebiliriz.

İnsan bir şeyden hoşnut değilse o şey onda nefreti yansıtmaktadır. Küçük bir hoşlanmama bile temelinde nefreti besliyor, beslenen nefret bize hiddet, şiddet olarak geri geliyor.

Konunun uzmanına sorduk, Dünya Değişim Akademisi Uzmanları bize bu konuda bilgi veriyor.

“ Çoğu zaman insanlar nefret ile hiddet duygularını karıştırır çünkü her ikisi de şiddet içermektedir. Nefret, hiddet ve şiddet üç kardeştir; çoğu zaman birlikte ortaya çıkar ve birbirlerini etkilerler.

Fakat nefret hiddet duygularını karıştırmamak ve zekâ aracılığıyla ayırt etmek gerekir. Bil ki nefret ve hiddet iki farklı şeydir ve onlardan kurtulmak için onları birbirinden mutlaka ayırt etmek gerekir. Çoğu zaman insanlar nefreti hiddetli aşırı bir tezahürü olarak görür. Çünkü insanlar onları kızdıran kişilerden nefret eder. Bu sebeple de kişi onu kızdıran insanı görünce hiddet ve nefret tezahür ettirir.

Bu durumda nefret ile hiddeti ayırt etmek çok zordur çünkü iki duygu birbirine karışır, birbirini tetikler, destekler ve besler. Bir insan başka birisi tarafından sürekli kızdırılırsa, ona önce hiddet sonra da nefret hissetmeye başlar. Bu durumda nefreti tetikleyen hiddettir.

İnsan nefret ettiği kişiyi görünce nefesi sığlaşır, kalbi hızlanır ve kasları gerginleşir. Kişi kızmaya başlar ve saldırganlaşır. Nefret ettiği kişiyi dövmek, hatta öldürmek ister. O an nefret edilen düşüp ölse nefret eden sevinir.

İnsanlar başka birisi aptalca bir şey yaptığında, saçmaladığında, umursamaz davrandığında, sevdiği insanları üzdüğünde veya onlara zarar verdiğinde, ihanet ettiğinde, yalan söylediğinde, hainlik yaptığında, arkasından konuştuğunda vb. ondan nefret eder.”

HERKESİN NEFRETİ AŞIP GERÇEK SEVGİYİ YAŞAMASI DİLEĞİMLE...

Zirisa????

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber