Beklenen umut Nenad Bjelica Trabzonspor’un yeni hocası oldu. 

Onca teknik adamla görüşme yapan yönetim, Trabzonspor’un menfaatleri ve önümüzdeki süreci planlama anlamında son kararını, ülkemizin adını ilk kez duyduğu Hırvat teknik adam, Nenad Bjelica’dan yana verdi.

Bjelica bir çok özelliği olan bir teknik adam olarak dikkat çekiyor. Yeni hocamız tek bir oyun sisteminde ısrarcı olmayan, bir kaç sistemi oyuncu profiline göre kullanabilen, heyecanlı, agresif ve hücum futbolunu benimseyen, ayrıca yedi yabancı dil konuşabilen bir özeliğe sahip. 

Genç, yaşlı oyuncu ayrımı yapmadan, mücadele eden her oyuncuyu değerlendiren, alt yapıya önem veren, genç ve isimsiz oyuncuları parlatan bir özelliğide olması, ayrıca heyecan verici.

Hoca, bu özellikleriyle Trabzon taraftarının yapısına uygun ve taraftarın aradığı heyecanın bu hocada olduğunu söyleyebiliriz. 

Hırvat teknik adam Bjelica, daha evvel çalıştırdığı takımlarda 3.lig, 2.lig ve 1.lig düzeyinde şampiyonluklar yaşamış, kupalar kazanmış, galibiyet yüzdesi yüksek bir isim olarak öne çıkıyor.

Ancak kendisininde ifadesiyle, kendi adına artık yurt dışına açılma ve büyük takım çalıştırma zamanının geldiği ve büyük takımda da başarı elde etme zamanı geldiğini, bu başarıyı Trabzonspor’da yakalayabileceğine inandığını belirtmesi taraftar adına heyecan verici oldu.

Trabzonspor yönetimi, Bjelica ile 2,5 sezonluk anlaşma sağladı. Anlaşmanın içeriğine bakıldığında, hocaya bu sezon için 100 bin Euro, gelecek iki sezon için 1.6 şer milyon Euro yıllık maaş ödeyecek. Hoca altı kişilik ekibiyle geldi, bu ekibin maaşlarında ekstra olarak ödenecek.

Bjelica gece geç saatlerde Trabzon havalimanına indi ve birçok taraftar tarafından karşılandı. Bu karşılamayı beklemediğini, bu heyecanlı taraftarı görünce kendisinde çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığını söyledi. 

Hoca, kalacağı otele gitmek üzere alandan ayrıldığında, yetkililerin beklemediği süpriz bir istekte bulundu. Hoca otele gitmeden evvel Trabzonspor müzesini ve stadını gezmek istediğini belirtince, Trabzonspor yetkilileri, gecenin o saatinde müzeyi açtırıp  stadın ışıklarını yaktırdılar. 

Hoca müzede ve stadyumda heyecanlandığını saklamadan, burada çok işler başarabileceğini beyan etmesi, beraberindeki heyet ve taraftarımızı heyecanlandırdı.

Hocanın bir an önce takımla buluşmak, idmana çıkmak ve perşembe günü Sivas deplasmanında takımın başında olmak istediğini söylemesi, bu sezon görev almak istemeyen, gelecek sezon başlayalım diyen hocalara kapak niteliğindeydi. 

Trabzonspor yönetiminin iyi ve kaliteli bir organizasyon ile hocaya tam destek vermesi, taraftarın ve yerel medyanında bu oluşuma tam destek vermesi, Trabzonspor adına bir çok kazanımım temel unsuru olacaktır. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber