İnsanlık tarihiyle şehirlerin ve kentlerin tarihi aynı paralelde değişir, gelişir. Kentlere yapılan yatırmalar değişimi ve farklılıkları getirir. Farklılıklarda şehrin sakinlerinde heyecan oluşturur ve umut olur. Her şehrin, yörenin kendine has beklentileri ve idealleri vardır. Sosyoekonomik durum şehir kültürün de etkili olsa da iletişim ve eğitimin yeri çok farklıdır. Bu bağlamda biraz doğduğum ilçemle ilgili gelişimi, değişimi etkileyecek konu başlıklarını filim şeridi gibi gözden geçirdim.

Arsin İlçesinde, Arsinspor’un şampiyonluğu sonrası üçüncü lige çıkması özellikle bizim yaş gurubunda çok büyük heyecan oluşturmuştu. Kısa zaman önce rahmeti rahman tevdi eylediğimiz Değerli İş ve Spor İnsanı İbrahim Usta’nın büyük gayretleriyle Arsinspor ilçemizin adını ülkemize duyurmuş ve maalesef bugün tarih olmuştur. İlçemiz de diğer bir motivasyon kaynağı olarak görülen Arsin Sahili Parkı. Üç dönem ilçede belediye başkanlığı yapmış olan Dr. Erdem Şen’in ufuk projesi. Doğu Karadeniz’in en güzel sahili yaşam alanı bütün Trabzon’a heyecan vermiş ve örnek gösterilmişti. Bugün atık heyecan vermiyor. Emsallerine göre Arsin Sahil Parkı vermesi beklenen heyecandan uzak. Turizm alanında at çiftliği ve İş İnsanı Armağan Yavuz’un ilçeye kazandırdığı büyük beğeni ve beklentilerle hizmete giren villa kent de maalesef değişim nedenlerle ilçeye bekleneni veremeyen yatırımlar arasında yer aldı.
Diğer bir hayal kırıklığı ise Elmaalan Mahallesi’nde büyük umut ve beklentilerle kurulan mandıra oldu. Kurucuları ve ortakları arasında olduğum Karadeniz Bölgesi’nin en modern süt üretim tesisi maalesef art niyetli kişiler tarından iç edildi. İlk açıldığında bulundurduğu yüz seksen Simental inek dört ay sonra yavrulayarak sayı ikiye katladı. Günlük dört tona yakın sütün üretimi ve diğer ürettikleriyle ilçede ve şehrimizde önemli beklentilere sebep olmuştu. Maalesef bu projede devletin bu kadar desteği ve vatandaşın beklentisi heba edilmiş; geriye diğer projelerde olduğu gibi büyük bir enkaz kalmıştır.
Evet, bu nostalji şeridinde gördük. Arsin ilçemizde zamanında çok konuşulan ve heyecan yaratan bu yatırımlar iyi değerlendirilemedi. Umuyorum ki bundan sonra bu tür yatırımlar ve projeler ilçeye uzun süre hizmet verir ve beklentiler boşa çıkmaz. 
Kalın sağlıcakla.
Kemal ÖZDEMİR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber