Taraftar futbolu ve aynı zamanda şampiyonu özlemişki tribünleri doldurdu. Bu iç saha müsabakasında Trabzonspor’un mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta elde ettiği galibiyet taraftarı oldukça mutlu ederken, şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan daha haneye yazdırdı. 

Hatayspor maçı öncesinde talihsiz bir şekilde Dorukhan’ın yaşadığı gıda zehirlenmesi nedeniyle kadrodan çıkarılması, Abdullah hocanın elini zayıflatırken bu oyuncunun yerine ilk onbirde yer bulan Doğucan’ın bu şansı iyi değerlendirdiğini düşünmüyorum ki, zaten maçın ikinci devresi yerini Abdülkadir’e bıraktı. 

Dorukan’ın ardından, Edin Vişça çok uzun zamandır ilk defa çok iyi oynarken, bir ikili mücadele esnasında düşerken sol kolu kendi vücudu altında kalarak kırıldı ve bu andan itibaren ambulans ile hastahaneye götürülerek tedavi altına alındı. Trabzonspor belliki nazar altında, bu takımı nazar eden gözlere şiş diyerek, bir daha böyle bir talihsizlik yaşanmaması dileğiyle diyelim. 

Maç ilk devre itibarıyla çok hareketli geçti, Trabzonspor oldukça pozisyon bulurken, kalesinde devleşen Erce, Trabzonspor’a gol şansı tanımadı. Cornelius’un bulduğu bir gol ise VAR’dan dönerek gol değeri kazanmadı. İki santim farkla ofsayt olan pozisyon, VAR’da doğru ölçüldüyseki, ben buna inanmıyorum, Trabzonspor’un golü güme gitti. 

Bu maçta çok net olarak gördükki hakem triosu Trabzonspor’un kritik anlarda faullerini, kornerlerini, ofsaytlarını, penaltılık pozisyonlarını görmezden geldiler. Maçın ortadaki hakemi, kenarlardaki hakemleri ve VAR’daki var’ı avar’ı hepside bu akşam Trabzonspor alehine çalıştı. Daha işin başında Trabzonspor yönetimi bu konuda çok sert bir açıklama yapması gerekmektedir diye düşünüyorum. 

Trabzonspor maçın ikinci devresine İlk yarıya oranla daha iyi başladı ve daha iyi oynadı. Maçın 71. dakikasına gelindiğinde Abdülkadir Ömür’ün ceza sahası dışarısından harika bir şutu ile nihayet Trabzonspor aradığı golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu gol den sonra Trabzonspor’da tribünlerde oldukça coştu.

Trabzonspor coştukça, Hatayspor‘un yeni kalecisi Erce Kardeşler’de kalesinde coştu. Erce’nin iyi kaleci olduğunu ben biliyordumda, bütün futbolseverler de bu maçta izledi ve gördü. Hatay sporun sezonun ilk maçı olmasına rağmen oldukça istekli arzulu ve dirençli olması bu sezon çok canlar yakacağını gösteriyor.

Trabzonspor’un yeni sezonun bu ikinci maçında galip gelmesi durumunda yeni bir hava ve bir akım yakalayacağı aşikar olduğundan, olumlu hava ile akım yakalayan Trabzonspor’un durdurulmasının zor olacağı tahmin edildiğinden, Şimdiden bu durumun önüne geçilmesi için trabzonspor’un hakemler ve vardaki şahsiyetler tarafından durdurulmaya çalışıldı apaçık görülmüştür.

Ancak bunu başaramayacaklarını, Trabzonspor’un geçen yıldan devam eden yükselişi ve parlayan yıldızı bu sezon da devam edeceği, Ömür’ün hayat öpücüğü gibi şutu ile bu maçta da herkes tarafından görüldü.

Trabzonspor Hatayspor mücadelesini Abdulkadir Ömür’ün muhteşem golüyle 1-0 kazanarak, Lige henüz gol yemeden, iki galibiyetle iyi bir başlangıç yapmıştır. Bu galibiyetin önümüzdeki hafta içi şampiyonlar ligi ön eleme maçında Kophenag maçına olumlu yansıması temennisi ile, Sakatlıkların ve talihsizliklerin artık bizden uzak olmasını umarak, sakatlarımıza acil şifalar diliyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber