İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Üniversite bitirmiş, sınavlar kazanmış sonrasında Devlette Kaymakam olarak görev almış. Birkaç ilçede görevde bulunmuş ve sonunda duvara toslayan bir adam var.

Bu adam bir ilçede Kaymakam ve binlerce lira maaş alıyor.

En son aldığım haberde Valiliği yaptığı açıklamada bu Kaymakam hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından Müfettiş görevlendirilerek soruşturma açılmış.

Yazık ki ne yazık, bu adamlara Devleti temsil etesin diye ilçe yönetme yetkisi veriliyor.

Kaymakam diye makamda oturan zat ne yapmış dostlar, iki arkadaşıyla aç karnını doyurmak için bir lokantada yemek yiyor. Yedikten sonra yemeğinizi beğenmedim, tatlınızı da beğenmedim ve ücret ödemeyeceğim deme cesaretini göstermiş.

Görüntü Lokantanın kameralarında açıkça yer almış. Haber Sosyal medya sayfalarında yer alınca İçişleri Bakanlığı duyarlılık göstererek Müfettiş görevlendirdi.

Sonuç ne olur bilemem ama yediği yemeğin parasını ödemeyen cezasını çekmeli. Binlerce lira maaş alanın cebinde para olmaması mümkün değil.

Makamını kullanarak vatandaşın başına despotluk yapanlara örnek olsun bu hareket.

-----------

Polis bu olamaz

Halkın can ve mal güvenliğinin en önemli teminatı silahlı kuvvetlerden olan Jandarma ve Polistir.

Son yıllarda her iki teşkilatın tahsil seviyesi çok yükseldi.

Tahsile göre hizmet kalitesi de arttı. Hizmette Kalite artarken arada bazı yabancı otlarda büyüyor.

Bugün haberlerde olan İstanbul vakası gibi.

Hırsızlık yaptığı gerekçesiyle yakaladıkları şahsa karşı gösterilen şiddet ve darp Polise yakışmadı. Gözaltındaki adamın kasıklarına öldürücü tekmelerle testislerin bir zarar görünce ameliyatla alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan Samet G'nin şiddet uygulayarak testislerinden birinin ameliyatla alınmasına neden olan polis memuru Serhat K'nin 24 yıla kadar hapsi istendi.

Bu ceza bence az. İşkenceci polis istemiyoruz. Bu hareketler insanımızı güvenlik kuvvetlerinden soğutuyor. Karakoldaki şahıs ne olursa olsun polis tarafından darp edilmemeli.

Devleti soyanlara yapamadığınız hareketleri lütfen vatandaşa yapmayın. Hırsızlık yaptıysa hâkim var mahkeme var cezasını verir.

Faili yakalamaktır Polisin göreve darp etmek değil.a

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber