Bu akşam Akyazı’da Sivasspor müsabakasının ilk devresinin 9. dakikasında muhteşem ve akıl dolu bir vuruşla Hamšík golü izledik, bunun haricinde bu devrede ne izledik bilemedim, aslında ne izlediğimiz belli de, taraftarı mutlu etmiyor, kendi saha ve seyircisinin önünde bu kadar durarak bekleyerek oynamak bizim taraftarımızın fıtratına ters, bu nedenle bu eleştiriler, ama belki de hoca doğrusunu yapıyor bunu zaman gösterecek.

Sivasspor’un son haftalarda kötü gidişe son veren yükseliş görüntüsünü izledik biliyoruz ancak, Trabzonspor Trabzon’da bu seviyede bir rakibe böyle mahküm oynarsa bunu bu taraftara maalesef anlatamazsın. Koca bir devrede golün haricinde kos koca Trabzonspor’un bir tane pozisyonu olmaz mı? olmadı maalesef.

İkinci devreyede, ilk devrenin başındaki gibi iyi başlayan Trabzonspor bu oyununu on dakika kadar sürdürebildi, akabinde yine ilk devrenin kopyasını izledik. Abdullah Avcı Kasım ayına kadar böyle böyle gideceğiz, Kasım’dan sonra coşacağız diyor diyorda, ya coşmazsa bu takım, yandı keten helva. 

Bu üç puan çok önemli bir üç puan oldu diye düşünüyorum, bay haftasına kayıpla girmek psikolojik olarak moral çöküntüsü yaratabilirdi, bu durumdan kurtaran bir üç puan olduğu için önemli olduğunu düşünüyorum.

Önümüzde, 6 Kasım’da yine içerde Konyaspor’u ağırlayacağız ve daha sonra deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşıp yaklaşık 1,5 aylık dünya kupası arasına gireceğiz ki, bu arada sakatlarında dönmesi ile sezon başıymış gibi tam kadro çalışıp, bu arayı en verimli şekilde geçirerek 25 Aralık’ta içerde Fenerbahçe maçı ile uçuşa geçeceğiz inşallah. 

Bu mantıkla bu haftalarda kötü oynayarak kazana kazana gelmek çok önemli, hocada bu minvalde açıklamalarda bulunuyor ve geçtiğimiz sezonda, şampiyonluk yolunda bu taraftar nasıl sabırla bekleyip ve sabırla takımını destekleyerek şampiyonluk yaşamışsa, o sabrın aynısını bu sezonda göstererek şampiyonluk yaşamak içten bile değil diyor. 

Maça dönecek olursak, oyuncuların bireysel çıkışları olduğu kadar, bireysel kötü performanslarıda olabiliyor. Bu maça dair Gıbamin’in inanılmaz performansını izledik, ayrıca Hamşik her zamanki gibi maestro şefi gibiydi, Uğurcan ve defans hattımızda Sivasspor’a geçit vermeyerek görevini layıkıyla yapanlar arasındaydılar.

Sivasspor’un kolay adam eksilttiğini görünce taraftar haklı olarak, Trabzonspor’un neden adam eksiltemediğini, defans arkasına neden sarkamadığını ve neden rakip kaleyi şuta boğamadığı düşünürken, bunun üzerine defansta yan top yapıp, ani atak beklentisi olan pozisyonlarda ise geri pas yapılmasını taraftar kabul edemeyip tepki koyuyor. 

Sonuç olarak Trabzonspor’un bu akşam sadece üç puan aldığını, maçı izleyenlere keyif vermediğini söyleyebiliriz fakat, önemli olan galip gelmek değil mi, evet galip gelmekti ve bunuda başaran oyuncuları ve teknik ekibi tebrik ediyorum. 

(FUTBOLDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber