Trabzonspor camiasını yakından takip ediyorum ve üzülerek görüyorum ki, taraftarımız hep yanlışın baskısında, hep en iyisini ve en kalitelisini istiyor. Sabır yok direk başarı ve şampiyonluk istiyor. 

Peki kardeşim hiç mi düşünmüyorsunuz bu işin okadar kolay bir iş olmadığını. Halbuki tecrübeyle sabit tarihimiz var. Ne zaman acele ve baskıyla icraat isteyip yaptırmışsak, sonunda hüsranla yüzleşmişizdir. 

Trabzonspor bugün (cuma) pilot takımımız 1461 Trabzon ile son hazırlık maçını oynadı. Bu maçtada gördük, düşük kalibreli rakibinin karşısında kalibresi ile ezici üstünlük sağlamadı gerekirken, maçın zaman zaman kora kot geçtiğini izledik.

Maçın 19. ve 23. dakikalarında Eren ve Gomez ile iki gol bulduk fakat, bu çok doğal olarak karşılanmalı, neden? çünkü Trabzonspor kadro kalitesi gereği ilk devre daha çok gol bulabilirdi. Yani demem o ki, henüz hazır değiliz ama olacağız. 

Trabzonspor, 1461 maçının ikinci devreside ilk devre gibi oynadı, hoca bol oyuncu değişiklikleri ile oyuncuların son durumlarını görüp kaydetti. Trezeguet’in 52. Enis Destan’ın 74. dakikalarda kaydettikleri iki gol ve Kerem Şen’in 81.dakikada kaydettiği golle takım 5-0 üstünlüğü yakaladı ve bu skorla maç tamamlandı fakat, hiçte skora göre bir oyun yoktu sahada. 

Gelecek hafta lig başlıyor ve telafisi olmayacak anlar yaşanabilir, bu nedenle Trabzonspor’un evinde oynayacağı ve ligin ilk maçı olan Antalyaspor müsabakasını muhakkak kazanarak başlamalı. 

Belki çok klasik olacak ama gerçekten zamana ihtiyacımız var. Hem başkan ve yönetimin, hem teknik heyetin, hemde oyuncuların zamana ihtiyacı var. Teknik, taktik ve  adaptasyon süreçleri öyle sözle olacak işler değil. Zaman her şeyin ilacı olduğu gibi, bu işinde olmazsa olmaz unsurudur.

Trabzonspor’un son şampiyon olduğu sezonun akabinde yapılan plansız ve programsız işlerle, kulübe nasıl bir zarar verildiğini geçtiğimiz sezon gördük. 

Şimdi bu yanlışlar üzerinde durmayacağım çokça yazdık bu yanlışları fakat, şampiyon kadro korunup, üzerine iki üç kaliteli takviye ile bir kaç sezon şampiyonluk yaşama şansını değerlendiremedik, kısaca o vapuru kaçırdık maalesef.

Maalesef ile başladığımız yeni sezona, evet maalesef yine yanlış politikalar ile devam ediyoruz, bu nedenle yanlış hamleler yada hamle eksikliği yine Trabzonspor’a fayda değil maalesef zarar veriyor. 

Daha sezon başlamadan yaşanan şansızlıklar, elimizi darda koyup, maalesef hedefe varacak yolda umutsuzluğa düşürüyor hepimizi. Lakin buna mukabil taraftarı anlamıyorum daha iyisini istiyor, sabır be kardeşim sabır, bir olumsuzluk ta sen koyma keseye. 

Şampiyonluk yada başarı, önce çok çalışma, sonra birlik beraberlik, ondan sonra takım olma ve taraftarın sabrı ile sahiplenmesi sonucu geliyor. İstanbul’un üç büyütülmüşleri bunu zaman zaman yapıyor, yapamazsa bile onlarla kendimizi kıyaslamayalım, onların lobisi, parası, ağası, para babası ve sahibi çok, maalesef bizde buda yok.

Yeni sezon için hazırlık maçları oynuyoruz ve antrenmanlar yapıyoruz, takıma bakıyorum bir çok mevkide eksiğimiz olduğu gibi, takımın kondisyonu ve fizik gücüde eksik. Bu eksiklikleri gidermek tabiki teknik ekibin işi, transfer hamlesi ise yönetimin, fakat öyle kolay değil, maalesef sabır, çalışma ve destek gerekli.

Şimdi demem o ki, gelecek umutların ve başarıların da vapurunu kaçırmamak için, maalesef yine olmadı dememek için akıllı, akılcı ve sabırlı olmak mecburiyetindeyiz. 

Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, sakatlıklar malum, yeni transferler için bazı şartlar gerekli, takımın mevcut kadrosunun performansı ortada, bütün bu olumsuzluklara rağmen taraftar takımı beğenmediğinden acımasızca eleştiriliyor ve şampiyonluk bekliyor.

Dalgamı geçiyorsunuz birader, bu durumdaki bir takımdan ve camiadan başarımı beklenir? beklenir diyorsanız! ben size diyeyim sizin beklentiniz iddia’dan Toto’dan milli piyango’dan çıkacak ikramiye şansı gibi bir şey! başka bir şey değil.

“Umut fakirin ekmeği” misali
beklenti bizimkisi. Aklı selim olalım, takıma sahip çıkalım, hep beraber başaralım. Son şampiyonluğumuzu bu mantıkla aldık, ne tez unuttunuz? 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber