Trabzonspor kendi saha, ama seyircisiz ortamda Gaziantepspor’u konuk etti. Ligdeki üçüncülük yarışı için Antep maçı, Beşiktaş’ın fenere mağlup olmasıyla çok çok önem kazandı.

Ancak maç Trabzonspor adına önemine nail şekilde başlamadı ve ilk devresi de o minvalde oynanmadı. Ne oluyor dedik Beşiktaş kaybedince Trabzonspor’da kaybediyor istatistiği devam mı edecek acaba diye endişe ederken tabii ki etmedi.

Ancak ilk devre itibari ile bütün taraftarlar oldukça sinirli ve bu sinirine binayen büyük eleştiriler ortaya koydu.
 
Taraftarın birçoğu, hoca bizimle artık dalga geçiyor herhalde düşüncesiyle, bu kadar yumuşak, ağır ve geriye koşmaktan aciz orta saha ile oynamak artık gerçekten sinirleri bozuyordu ama, belki hocanın mecburiyetinden bu şekilde çıkıyordu maça onu da hocanın takdirine bırakıyoruz tabii ki.

Gaziantep'in hücum organizasyonlarında iyi kullandığı sağ öndeki Sorescu ve Draguş ikilisi oldukça Trabzonspor’u zorladı. 

Abdullah hoca, Eren'in olmadığı bir kadroda sol bekte Denswill'i kullanıp ki, daha önce bu oyuncuyu Sol bekte oldukça kullandı, stoperde Fernandez ile Mendy ikilisini kullanıp, Trabzonspor’un iç saha maçında ilk devreyi bu kadar ezik geçirmezdi en azından.

Maçın ilk devresini Gaziantepspor iki yıldız oyuncusuyla Forse etti. 
Sağ önde oynayan Sorescu ile 12.dakikada gol perdesini açtı ve 21.dakikada ise Trabzonspor’un da transfer gündeminde olan Draguş ile ikinci golü buldular. İlk devre bu skorla geçildi.

Neyse ki ikinci devre bütün senaryo değişti. 50, 66 ve 68.dakikalarda Trabzonspor’un dev santraforu Onuachu Hattrick yaparak, ayrıca  65.dakikada Bardhi’ye de asist yaparak Trabzonspor’a bu maçın ikinci devresinde nefes olarak müthiş bir geri dönüşe tek başına  imza koydu.

Bazı oyuncular var genç, bazıları var forma şansı bulamıyor, e peki şans kolay ayağa gelmiyor gelince de bunu iyi değerlendirmek lazım. Ancak Abdullah hoca bu maçta şans verdiği genç Arif’in bu şansı iyi kullanamadığını düşünüyorum.

Fountas ve Pepe’de bekleneni veremeyen isimlerdendi. Bunlara Berat Özdemir’i de eklemesek olmaz. Nedir bu çocukların derdi anlamak mümkün değil.

Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada Trabzonspor’un dört golle üç puanı hanesine yazdırması, matematiksel olarak olmasa da büyük bir olasılıkla ligi üçüncü bitirmeyi garantiledi diyebiliriz.

Gaziantepspor’un golcüsü  Draguş’un attığı goldeki üstün yeteneğini ve harika vuruşunu tebrik etmekle beraber, Trabzonspor ile adı geçtiği için burada yazmak istiyorum, muhakkak değerlendirip kadromuza katılması gereken bir oyuncu diye düşünüyorum.

Onuachu’un uzun zaman formadan ayrı kalmasının acısını bu akşam Gaziantepspordan çıkardığını söyleyebiliriz. Ayrıca kendisinin üçüncü takımın dördüncü gölünü jeneriklere koymak gerekir diye de düşünüyorum. Usta bir santrafor işi çıkarttı orada.

Gaziantepspor’a bundan sonraki müsabakalarında başarılar dilerim ancak, şanslarının çok zor olduğunu düşünüyorum bunu düşünmemin en birinci sebebi de hocalari Selçuk İnan olduğu içindir. Kenarda artist gibi durmak, mankenler gibi giymek ve şovmenler gibi hareketler yapmakla teknik direktör olunmuyor, daha çok çalışması ve üzerine koyması gerekiyor diye düşünüyorum.

Biz Trabzonspor’a dönecek olursak, gelecek yılın şampiyonluk yarışı verecek kadrosunu oluşturan futbol aklının ya Onuachu’yu muhakkak panoda tutmalı, ya da en az onun ve ondan daha kaliteli bir santrafor bulmalı yoksa bize hayal kırıklığı yaşatır.

Gördük işte Onachu’nun muhteşem dönüşü üç puanı haneye yazdırdı. Her zaman bu yaşadığımız muhteşem geri dönüş tekerrür etmeyebilir ancak, öyle bir anda tekrar ederki sana şampiyonluğu getirir, bu kadar net bu maçta bunu yaşadık ve herkeste gördü.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber