İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

KÜBAK Başkanı olan bir zat Karadeniz Bölgesi için yapılan 1880 yılında devletin hafızasına girmiş Ovit tüneli, Rize Artvin Havaalanı ve yapımı devam eden İyidere lojistik limanını hedef aldı.

İsmini ilk kez duyduğum KÜBAK, Kültür Bilimleri Akademisinin kısaltmasıymış. Akademinin Başkanı her şeyi çok bildiğini iddia eden Trabzonlu Prof. Bence adını yazmaya değmeyen bir tip bence.

Titrinde Prof. olan şahsı hiç tanımam, son açıklamasından sonrada tanımakta istemem doğrusu.

Çokbilmişlik taslayan etiketinde Prof. yazan zat sağda solda yaptığı açıklamalarında bölgede yapılan bazı projeleri alaylı bir şekilde eleştirerek dünyadaki 4.uzun çift tüplü tünel olan Ovit Tüneline İspir Fasulye Tüneli adını yakıştıracak kadar alçalım seviyesine inmiştir.

Behey Prof. etiketini alan zat, Ovit Tünelini ne kadar biliyorsun veya sen o dağda hiç kar’a, tipiye, çığa yakalandın mı, can korkusu yaşadın mı, yolda kaldın mı ki atıp tutuyorsun.

Ovit Tünelini İspir Fasulyesi benzetmesi ile TC Devletinin yaptığı yatırımı alaya aldığını bilir misin? O alaya aldığın yatırımı yapan Devlet sana da maaş veriyor ne yazık ki.

Tünele harcanan para tüm Karadeniz’in işsizlik sorununu çözerdi üretim yatırımı olsaydı, diyorken Trabzon Boztepe’de devam eden dev delikli tünel ve viyadüklere yapılan harcamalar ile kaç fabrika yapılırdı bilgin olsaydı keşke.

Aklı evvel bazı komşuların Rize’ye olan çekememezliklerini bilirim de akıllı zannettiğimiz akademisyenlerden böyle bir hazımsızlık beklemezdim doğrusu.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan 1880 yılından beri devlet arşivinde kaydı olan Dünya’daki 4. Uzun tünel Ovit Tüneline İkizdere’den çıkan yaklaşık 20 km ‘yol halen yapılmadıysa Trabzonlu bürokratlar tarafından yaptırılmıyor.

Durum böyle iken aynı zatın Ovit Tünelinden daha uzun olan Zigana Tüneline karşı olduğunu duymadık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber