Trabzonspor’un resmi lig müsabakası ama, aslında gelecek sezonun hazırlık maçları bitmiyor, sezon sonuna kadarda bitmeyecek. 

Bu bağlamda bu akşam Fatih Karagümrük takımını Trabzon’da ağırlayan Trabzonspor, müsabakanın ilk devresinde oldukça kreatif bir mücadele ve oyun anlayışı koydu ortaya. 

Deplasmanlarda oldukça iyi bir karneye sahip olan Karagümrük takımı, gardı düşmüş, ahı gitmiş vahı bile kalmamış ve taraftarının bile terkettiği Trabzonspor’u bu müsabakanın ilk devresinde durdurmakta zorlandı.

Maçın daha 8.dakikasında Bartra ile öne geçen Trabzonspor, 14.dakikada Diagne’nin golüne engel olamadı fakat, maçın 20.dakikasında bana göre Trezeguet attı ama, kayıtlara kaleci kendi kalesine geçen gol ile tekrar üstünlüğü ele alan Trabzonspor, 35.dakikada yine Trezeguet ile bu kez muhteşem bir golle farkı ikiye çıkararak skoru 3-1 yaptı. 

Maçın ilk devresi bu skorla biterken, bütün dikkatleri üzerine çeken ve merak uyandıran bir an yaşadık.
Diagne, Trabzonspor’a attığı gol sonrası sevinç yaşamaması,  Diagne’nin bu hareketinin sosyal medyada Diagne gelecek sezon Trabzonspor’a gelecek yönünde çokça yazıldı ve söylendi.

Diğer yandansa, Vitor Hugo Trabzonspor'a geri dönmek istiyor ve bu istediğini yönetime iletti, ayrıca yönetimde oyuncunun geri dönüşüne sıcak bakıyor, yönündeki haberler taraftarı oldukça heyecanlandırdı.
Ancak Vitor Hugo yaptığı açıklamada ''Şuan için böyle bir şey yok fakat zaman ne gösterir bilemeyiz'' deyip açık kapı bıraktı. 

Dikkat çeken bir başka gelişme ise, Trabzonspor bir GSM firması ile stat sponsorluğu için %90 oranında anlaştı, bu anlaşmadan 25-30 milyon Dolar bandında para kazanacağı konuşuluyor. Fakat, 

Trabzonspor’un bu anlaşmayı %100’e ulaştırabilmesi için, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan stadı 29 yıllığına kiralaması gerekmekte, bu kiralama işi gerçekleştiği an, büyük olasılıkla sponsorluk işide gerçekleşecek diye konuşuluyor. 

Trabzonspor, ilk devrede büyük oranda 2-5-2-1 dizilişiyle hücum ağırlıklı bir anlayışla sahada yer alırken, ikinci devre 4-3-3 dizilişiyle daha sağlamcı bir anlayışla sahada yer aldı. 

Dakikalar 51’i gösterdiğinde Abdülkadir’in alda at, der gibi yaptığı asistini, Trezeguet affetmedi ve Trabzonspor’un 4.golünü atarak skoru 4-1’getirmesi, deplasmanlarda başarılı Karagümrük karşısında sansasyonel skor mu geliyor heyecanı yarattı. 

Tabi sansasyonel skorun gelmesini engelleyen unsurlar var, bunlar bencil oyuncu davranışları ve son vuruş beceriksizlikleri, bu olumsuzluklar olmasa, sansasyonel skoru görmemiz içten bile değildi, tabiki bir önemi yok denebilir fakat, öylede dememek lazım. 

Bu arada bir unsurdan bahsetmeden geçemeyeceğim, Trezeguet, çok yanlış zamanda gelen en iyi transferlerimizden biri diye düşünüyorum, bu bitik sezonda ve kadroda bile 19 gole direkt katkı yaptı. Bu nedenle alkışı hakeden oyuncu olduğunu ve kalması gerektiğini düşünüyorum. 

Ayrıca, Abdülkadir Ömür, Siopis, Bakasetas, Vişça ve Hamsik’de kesinlikle kalması gereken oyuncular, bu isimler haricinde kalan bütün oyuncuların fiyatını bulduğunuzda satabilirsiniz sıkıntı yok. 

Müsabakayı galibiyetle kapatmak önemliydi ve önemli olanı yaptı Trabzonspor, hiçte bir önemi yok, yada bu galibiyetin ne önemi var kimse demesin, Trabzonspor her zaman kazanmak için sahaya çıkar, çıktı 4 tane attı ve maçı kazandı. Kazandıda ne oldu dememek lazım, kazanmak iyidir. 

(2010-11 ŞAMPİYOU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber