Bordo mavili camiada zor ve sıcak saatler yaşanıyor. Trabzonspor’un Mart sonuna kadar  15 milyon Euro sıcak paraya ihtiyacı var, maalesef kasada ise hiç para yok. Zaten bu konu varsa her şey ortada ve net olarak anlaşılmaktadır. 

Yönetim kurulu bu konu ve dahası için tam kadro toplantı yaptı fakat, Trabzonspor için hayati önem arzeden bu toplantıya başkan ve başkan yardımcısı gelmeyi herhalde zahmet olarak gördülerki, tele konferans ile katıldılar. 

Anlamadım! Ne demek telekonferans ile katılmak, zaten doğru düzgün yada hiç geniş katılımlı bir toplantı yaptığınız falan yok, bari hayati önem taşıyan bu toplantıya zahmet edip geleydiniz iyiydi de, neyse! 

Ekonomik kriz içinde olan Trabzonspor’un krizi değerlendirme toplantısında, acil olan sıcak parayı nasıl temin ederizin görüşüldüğü, bu krizle ilgili, yönetici Zeyyat Kafkas’ın brifing verdiği ve bazı yöneticilerin, şampiyon olmak için hesapsızca harcama yapıp, Avrupa’da da başarısız olunca bu krizin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden yola çıkarak sert eleştiriler yaptığı öğrenildi.

Başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan’ın ekonomik sıkışıklıklarda, kısaca sıcak para lazım olduğunda her daim elini cebine atmaktan ve sürekli nakit akışını temin etmekten artık rahatsız olduğu, bu durumu başkan ve yönetici arkadaşlarına söylediğini, artık herkesin buna katkı vermesi gerektiğini yada başka bir çare bulunması gerektiğini söylediğini öğrendik. 

Ayrıca bu toplantıda, alıcısı olan bazı oyuncuların satışıda gündeme geldi, acil nakit ihtiyacımızı giderebilmek için, her oyuncunun satılabileceği konuşuldu. Bu durumda, Uğurcan, Hugo, Trezeguet ve A.Ömür’ün satılması muhtemel oyuncular olduğunu tahmin etmek zor değil.

Ayrıca Trabzonspor’un gayri menkulleri olduğu, gerekirse bunlardanda satılabileceği dillendirilince, bazı yöneticilerin buna karşı çıkarak, o kadarda değil, eğer böyle bir satış gerçekleştirirsek Trabzonspor’un ekonomik olarak daimi güç kaybedebileceği bu nedenle bunun mümkün olmadığı konuşuldu.

Bu toplantıda, Başkan Ahmet Ağaoğlu istemesede, genel kurul kararı alıp almamayı görüştükleri, bazı yöneticilerin ay sonuna kadar lazım olan parayı bulabiliyorsak sıkıntı yok, bulamıyorsak sıkıntı büyük, bu nedenle bu parayı bulabileceklerin göreve gelebilmesi için, olağanüstü genel kurul kararı almamız şart dedikleri ve kongre için ısrar ettiklerini biliyoruz. 

Eğer olağan üstü genel kurul kararı alınırsa Ahmet Ağaoğlu aday olmayacağı yerine Ertuğrul doğan aday olarak başkan seçilmesisi için önü açılacağı konuşulurken, Ertuğrul Doğan’ın başkan olması durumunda kendisine ekonomik destek verecek bir kaç kişiyi yönetim listesine alacağı öğrenildi.

Bütün bu meselelerin konuşulması için Cuma günü yeniden tam katılımlı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıda olağanüstü genel kurul kararı alınması muhtemel bir durum olarak ön plana çıkmaktadır. 

Trabzonspor için hayırlısı deyip bekleyip göreceğiz. Mantıklı olanda bana göre bu sezon elden kaçtığı için, gelecek sezonun yapılanmasını yapmak, yeniden yapılanmayı da yıpranmış yönetimin yapması kadar saçma bir şey olamaz herhalde.

Ayrıca her zaman her alanda ve her platformda da olduğu gibi, futbolda da olduğu net olarak bilinenin Trabzonspor’da da olması kaçınılmazdır, nedir bu? 
“Parayı veren düdüğü çalar” mantıklı olanda budur zaten, parayı başkası verecek düdüğü başkası çalacak, zor iş. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber