Trabzonspor lige verilen aranın ardından kaldığı yerden devam etmek için, kendi saha ve seyircisi önünde, son haftaların aldığı galibiyetlerle dikkat çeken flaş takımı Kasımpaşa’yı konuk etti.

Trabzonspor maça Fırtına gibi başladı, Kasımpaşa’yı kendi sahasına hapsetti, sağlı sollu ataklarla baskısını yoğunlaştıran Trabzonspor maçın hemen başında golü buldu.

Maçın 6.dakikasında Edin Vısca iyi organize edilen paslar sonu, son olarak Dorukan’ın ara pasında ceza sahasında buluştuğu topu ağlara göndererek Trabzonspor’un 1-0 öne geçmesini sağladı.

Bu golden sonrada Trabzonspor baskısını devam ettirdi, Pozisyonlarda buldu, özellikle visca ve Siopis oldukça etkili oynadılar. Abdülkadir ve Cornelius iki net pozisyonda bekleneni veremediler fakat bu ikili oldukça etkiliydi. Nwakaeme ise bildiğiniz gibi müthiş.

Maçın 25. dakikasından sonra Trabzonspor’un baskısı şiddetini azalttı, Kasımpaşa bu dakikalarda oyunda dengeyi kurar gibi oldu ancak, Trabzonspor’un daha dikkat ve kontrollü oynadığı, oyunu dilediği gibi yönlendirdiği gözlerden kaçmadı. En önemliside Trabzonspor’un arzulu ve istekli oluşuydu.

Trabzonspor’un dar alanda ve geniş alanda yaptığı paslaşmalar tribünlerden oldukça alkış aldı. Vısca’nın hücumda gösterdiği etkiyi, defanstada göstermesi ayrı bir alkışı hakeden durum ve oyundu. Maçın ilk devresi Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ikinci devresine Kasımpaşa oldukça hızlı ve iyi başladı, bu oyununu uzun sürede devam ettirdi, bir toplarıda direkten döndü, Trabzonspor’un kontra ataklarla pozisyon aradığını ve zaman zamanda pozisyon bulduğunu gözlemledik fakat bunlar golü bulamakta yeterli olmadı.

Oyunda zaman zaman gergin anlarda yaşandı, bu anlardan birinde rakipten Eysseric kırmızı gördü, rakip 10 kişi kaldı diyecekken, bizim tecrübeli ama sorumsuz Peres’imiz maalesef hakemi alkışlaması sonucu, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Peres’in bu sorumsuzluğu cezasız kalmamalı.

On kişi kalan takımlar, daha çok efor sarfettiler fakat, bu dakikalarda da Kasımpaşa oldukça etkiliydi ve tehlikeli atakları oldu, Trabzonspor’un da tehlikeli anları vardı fakat sonuç yoktu, bu anlarda Trabzonspor taraftarının ölüp ölüp dirilmesi, maç adına bizim için çok daha sıkıntılı anlardı.

Trabzonspor’un gereksiz arkaya yaslanmaları, orta sahada top kullanan oyuncuların oyundan çıktığı anlarda daha belirgindi. Bu anlamda Visca çok önemli bir oyuncu, fakat Hamsik’in olmayışı Trabzonspor’u oldukça etkiliyor.

Umarım gelecek hafta Konyaspor müsabakasında Hamsik ile beraber, daha rahat bir maç oynar, izletir ve bunuda galibiyetle tamamlarız diye temenni ediyorum.

Sonuç olarak önemli olan kazanmak ve haneye bir üç puan daha yazdırmaktı, bunuda Trabzonspor başardı çok şükür, son haftaların flaş ekibi Kasımpaşa oldukça dirençli ve iyi oynadı fakat, Paşanın bu direnci Lideri durduramadı. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber