Yeni yıl nedeniyle petrole ve elektriğe yapılan fahişin de fahişi zamlar bizleri çileden çıkaracak boyutlarda olmuştur.

Ben bir vatandaş olarak bu ülkeyi yönetenlerin, vatandaşların satın alma güçlerinden bihaber olduklarını düşünüyorum. Yanı gelirlerde %30 civarlarında bir artış yaptınız ama, yaptığınız zamlar %60 civarlarında.

Bu resmen insanlarla alay etmektir. Bütçede para yoksa siz de bizim gibi aynı şartlara tabi olun. Nasıl olsa bütün masraflarınız devlet tarafından karşılanıyor. Maaşlarınızı 3000-5000 TL düzeylerine çekin bakalım nasıl yaşayacaksınız?

Tabii bizleri de kendiniz gibi birer insan kabul ediyorsanız.

Bir alternatif daha sunayım, bizlerin gelirlerini de 10.000-20.000 TL aralığına çekin ve fiyatları da sabit tutun bakalım kim size ne diyebilir.

Ekonomilerde adil gelir dağılımı diye bir kavram vardır. Belki hiç duymamış olanınız olabilir diye hatırlatıyorum.

Mesela, sayın vekillerimiz, aldıkları ballı maaşların dahi kendilerine yetmediğini söylüyorlar. Yahu bunu söylemek utanç vericidir.

Bu ülkede birkaç kurum ve kuruluştan maaş alan mı dersiniz, çift emekli aylığı alan mı dersiniz, akşama kadar oturup hiçbir mal veya hizmet üretmeden maaş alan mı dersiniz, danışmandı, müşavirdi, gibi boş görevlerde yüksek maaşlar alan mı dersiniz, yönetim kurulu üyeliğinden dolgun paralar alan mı dersiniz bunlar saymakla bitmez.

Siz yetkili ve etkili karar vericiler, bunları görmeyin vurun abalıya. Kusura bakmayın ama insan olan bunu yapamaz.

Önce maliyecilerinizi toplayın, şu gelir dağılımı konusunu halledin. Ama çok acil olarak bunu yapın. Öyle ipe un sermeyin. Şu malum 360 ek gösterge vadinizde olduğu gibi. Senelerce sadece vaat etmekle insanları umutlandırmayın.

Fakir fukaraya gitmesi gereken gelirler, hali vakti yerinde olanların cebine girip onlara yurt dışı tatil ve eğlence gideri olmasın.

Unutmayın, bunları yapanlar da izin verenler de büyük vebal altındadırlar. Bunun hesabını mutlaka er geç vereceklerdir.

Bir litre akaryakıt 7 TL lerden 14 TL civarına çıkmaz. Bunu dünyanın hiçbir yerinde yapamazsınız.

Emekli bir devlet memurunun bir aylık elektrik bedeli aşağıda görüldüğü gibi 774 TL olmaz olamaz.( Ek-Fatura)

Kaynak yok demeyin, kaynak, sizlerin aldığınız o ballı maaşlardır. O kadar parayı iç edin villalar alın, yurt dışı tatiller yapın. Geçinemiyoruz deyin. Ne güzel biz de yedik.

Bu konuda bir vatandaş olarak ben olduğum gibi bütün herkes müştekidir.

Böyle devlet idare edilmez ve edilemez.

Sayın Cumhurbaşkanım, bürokrat ve teknokratlarınızın liyakat durumlarını yeniden gözden geçirmenizde büyük yararlar vardır diye düşünüyorum.

Bunların büyük bir kısmı özellikle hükümetin altını oyuyor. Belki sizler yoğun iş hamcınız nedeniyle durumu yeterince anlamıyor olabilirsiniz.

Herkes büyük bir rehavet içinde.

Söylenecek daha çok söz var ya, çok konuşan az dinlenir diye onları şimdilik söylemek istemiyorum.

Maksadımın anlaşıldığını kabul ediyorum.

30.01.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber