(TS’nin HOCASI BU YAZIDA) 

Hoca gitti, 
eee Trabzonspor’a hoca lazım, peki ama nasıl bir hoca lazım? 
Trabzonspor’un şu anki ekonomik ve sportif durumuna uygun bir hoca lazım! Bunda hemfikiriz dimi? Hemfikiriz sanırsam, o zaman bir beyin jimnastiği yapalım mı?

Taraftarın her birinin muhakkak sevdiği ve istediği bir teknik direktör adayı var ve bu isimler sosyal medyada fazlasıyla dillendiriliyor. Bunlara binaen sen kimi getirirsen getir, muhakkak eleştirilecektir.

Bu konu üzerinden beyin jimnastiğimizi yapacak olursak, Trabzonspor için adı geçen hocaların isimlerini önce şöyle bir listeleyelim.

Şenol Güneş 
Fatih Terim
Fatih Tekke
Sergen Yalçın
Ertuğrul Sağlam
İlhan Palut
Çağdaş Atan
Montella 
Pirlo ve 
M.Reşit Akçay
Adı en çok geçen isimler bu isimler dimi? Evet
Peki size soruyorum! 

Bu ismi geçen hocaların hangisi şu anki Trabzonspor’a uygun isimler yada uygun olmayan isimler, bu isimler Trabzonspor’un şu anki hedefine uygun olan isimler mi? Yada hangi isimler uygun? Hangileri değil? Ve neden? 

Trabzonspor’da şu an hedef yeniden yapılanma mı? Evet, o zaman akıllı ve mantıklı olmak lazım dimi? Bu isimleri irdelediğimizde bakalım akla ve mantığa uygun olanlar hangileri, uygun olmayanlar hangileri birlikte görelim.

Yukardaki listeyi isim sırasıyla irdeleyerek devam edelim o zaman. 

Şenol Güneş : Şenol hoca Trabzonspor’un efsanesidir ve bu gerçek hiç değişmeyecektir. Ayrıca hoca her zaman Trabzonspor’un doğal olarak bir ferdi ve kimliğidir, buda böyle kalacak fakat, şu an Trabzonspor için Şenol hocayı isteyenler bu işin olmazını göz ardı ediyorlar neden olmaz? Çünkü hoca Beşiktaş’ın hocası, iyi gidiyor ve gayette iyi kazanıyor, şu an için Trabzonspor’a gelmesi söz konusu bile değil.

Fatih Terim : Fatih hoca büyük hoca seversin sevmezsin ama bu bir gerçektir. Ayrıca hocanın Avrupa’da da bir ismi ve kariyeri var, hocayı Trabzonspor’un başında görmek isteyenleri anlıyorum bende onlar gibi düşünüyorum, hocanın her lafının ve her hareketinin bir haber değeri var, Trabzonspor’un hocası olsa, şu anki hava yüzde yüz olumluya döner ve her şey bir anda değişir fakat, hoca Galatasaray efsanesi ve öyle kalmak isteyebilir.  Ayrıca hoca az paralara çalışmaz ve başarı için transfer bütçesi ister, onun istediği bütçeyi ona verebilmek şu an için mümkün gözükmüyor. Tabi Trabzonspor’un başkanı derseki ben hocanın her istediğini vereceğim o başka ama buda mümkün gözükmüyor, onun için Fatih hocada şu aşamada Trabzonspor için uygun değil.

Fatih Tekke : Fatih hoca bizim en sevdiğimiz eski oyuncularımızdan biri ve mutlaka birgün Trabzonspor’a teknik direktör olarak gelecektir fakat, kendisininde açıklaması var, hazır olduğumda gelmek isterim diyor, doğruda diyor ve şu anda zaten aktif görevde. O nedenle Tekke sevenler üzülmesin ama oda şu an için Trabzonspor için uygun isim değil.

Sergen Yalçın : Sergen hoca isim yapmış, şampiyon bir hoca, sözü özü bir dobra bir kişilik, fakat Beşiktaş’tan ayrılış süreci biraz düşündürücü, ayrıca Sergen hoca yeniden yapılanma aşamasında sabır gösterebilecek bir isim mi? Bence değil, daha çok yarışmacı ve başarı odaklı bir hoca, ayrıca düşük miktarlarda paralara çalışmaz ki, duyduğumuz 1,5 milyon euro gibi meblağlar istemiş ve yukarıda saydığım durumlardan ötürü Sergen hocada şu an Trabzonspor için uygun gibi durmuyor.

Ertuğrul Sağlam : Ertuğrul hocada şampiyon hoca ve zaman zaman Trabzonspor için adı geçiyor, aslen Gümüşhane’li ve Trabzonspor hocaya teklif yaparsa ki hemen kabul eder diye düşünüyorum, epeydir boşta olduğunu sanıyorum fakat, en son Samsunspor’da bekleneni veremedi ve ne hikmetse kulüpler tarafından kolay kabul edilip teklif götürülen bir hoca değil, bu nedenle uzun süre boşta kalabiliyor, Ertuğrul hoca düzgün bir insan ve kendi doğruları olan bir insan olarak biliniyor peki böyle bir kişilik, neden boşta kalabiliyor iyi araştırmak lazım. Trabzonspor’a gelir ve yeniden yapılanma için çalışır mı? Çalışır, yüksek meblağlar istemez ve uyum sağlar diyorum ancak bir endişem var, Trabzonspor için ne kadar uygun olur işte orası çok tartışmaya açık. 

İlhan Palut : İlhan hocayı açıkçası daha çok, biz şampiyon olduğumuz sezonda Trabzonspor ile zayıfta olsa tek yarışabilen takım Konyaspor’un hocası olduğu için tanıdık. Konyaspor gibi mütevazi bir takımda iyi işler yaptımı yaptı, adından söz ettirdi, neden sonra Konyaspor ile yolları ayrıldı. Trabzonspor’a şu anda uygun olur mu? Yeniden yapılanma ve eldeki malzeme ile helva yapacak, sesi çok çıkmayacak ve en önemlisi uygun maaşlara çalışacak bir isim olduğundan, olabilir neden olmasın diyebiliriz.

Çağdaş Atan : Çağdaş hoca Trabzonlu değil ama Trabzonspor’a gönül vermiş bir isim, heyecanlı, çalışkan ve başarılıda bir hoca fakat, şu an aktif görevde olduğu için zor görünüyor, illede olsun dersen olur, gelir ama Kayserispor’a tazminat ödemek gerekebilir, şu aşamada Trabzonspor bu isim için tazminat öder mi? ödemeli mi? Bilemedim, fakat çağdaş hocada Fatih Tekke gibi zamanı geldiğinde muhakkak Trabzonspor’a hoca olacaktır, onun için sabretmek beklemek gerek bence. 

Vincenzo Montella : Montella ülkemize gelip adaptasyon saplayıp, Adanademirspor’da başarılı olmuş bir isim olarak duruyor. Trabzonspor’a hoca olur mu? Olur neden olmasın, fakat hoca şu an aktif görevde ve illede gelsin dersen onun içinde tazminat ödemek zorundasın ki, bu mesele mühim mesele, bekli sezon sonu olabilirdi ama sezon sonunu bekleyecek sabırda, imkanda hem camiada hem taraftarımızda yok. O nedenle şimdilik Montella zor gözüküyor. 

Andrea Pirlo : Pirlo büyük isim ama henüz büyük hoca değil, Trabzonspor’a gelir mi? Gelir neden gelmesinki, fakat Pirlo da aktif görevde olduğu için tazminat konusu bu isim içinde geçerli, o nedenle hoca içinde sevenleri biraz daha bekleyecek. Ayrıca Trabzon’a Trabzonspor’a adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşayabilir bu nedenle taraftarımız bu isime sabır göstermez. 

M.Reşit Akçay : Mustafa hoca daha önce Trabzonspor tecrübesinden biliyoruz iyi ve çalışkan bir isim, şu anki Trabzonspor için biçilmiş kaftan ancak hoca için sorun şuki, Mustafa hoca en son Trabzonspor’a veda ederken asla bir daha Trabzonspor’a hoca olmak istemiyorum dedi neden? Çok sevdiği insanlarla arası açılmasın diye, hatta hoca öldüğümde tabutuma omuz verecek insanlarla kötü olmak istemiyorum demişti. Ve hoca şu an bir proje takımında aktif görevde o nedenle şu an Trabzonspor için olmaz. 

Şimdi bu analizlerimizden yola çıkarak olmaz dediğimiz isimleri elersek geriye kim kalıyor bir bakalım. 
İlhan Palut, 
Ertuğrul Sağlam ve 
tazminatını ödediğimiz taktirde çağdaş Atan ile Montella kaldı.

Peki bu isimleri tekrar analiz ettiğimizde bakalım ne sonuç çıkacak ortaya.

Çağdaş Atan : Şu an Kayserispor’da oldukça başarılı ve iyi işlere imza atıyor, Kayserispor seyircisi de kendini çok seviyor, Kayserispor’un yeni bir yönetimi var ve mutlak başarılı olmak istiyorlar, başarı isteyen yeni bir yönetim neden iyi giden işlere çomak soksun ki? Şu aşamada onların hoca değişikliği en son isteyecekleri bir durumdur, kaldı ki, çağdaş hoca Trabzonspor’a gelmek istedi ve affını istedi diyelim, Kayserispor yönetimi izin vermez, diyelimki hocanın Trabzonspor aşkı depreşti ben gidiyorum kardeşim hadi bana eyvallah dedi, demez çünkü çağdaş hoca bu karakterde biri değil ayrıca bize onu diyecek hocada lazım değil. Bence çağdaş hoca Trabzonspor için şu an uygun değil, ama muhakkak ileri zamanlarda yolu Trabzonspor ile kesişecektir. 

Ertuğrul Sağlam : Ertuğrul hocayı seven isteyenleri anlıyorum ama, sürekli boşta kalabilen ve son takımı Samsunspor’da ki başarısı tartışılan bir hocanın, ayrıca Trabzon’un zor bir yer olduğunu bile bile Ertuğrul hoca gibi, yapısı kırılgan olan bir ismin Trabzonspor’a hoca olması ne kadar doğru bilemedim. Belki başkanımızın aslen Gümüşhane’li olmasından ve Ertuğrul hocasında Gümüşhane’li olması bir hemşericilik duygusuyla olabilirmi diye düşünüyorum ama yok yok olmaz, zaten sıkıntımız başımızdan aşkın, şimdi çekmeyiz bunun tartışma ve dedikodusunu. Ben Ertuğrul hocanında bu gibi sebeplerden şu an Trabzonspor için uygun olduğunu düşünmüyorum.

Vincenzo Montella : hoca başarılı mı? Adanademirspor’da başarılı, peki Montella hocayı Trabzonspor’a getirmek için ne gerekli, aktif görevde olduğu için muhakkak tazminat gerekli, peki şu aşamada Montella için bu tazminatı ödemeye değer mi? Bunu yönetim düşünecek, burada istediğimiz şartlarda görev yapar mı? Yapar gibi duruyor, o zaman değerlendirilebilir. 

İlhan Palut :  Konyaspor’da yaptığı çıkışla isminden oldukça bahsettirdi, aynı çıkış ve başarıyı büyük camiada gösterebilir mi? Konyaspor taraftarının oldukça ateşli olduğunu düşünürsek, orada sabredebilen ve başarabilen burada da başarabilir diye düşünebiliriz. Ayrıca boşta, ayrıca uygun maaşa gelebilir, ayrıca Trabzonspor’un şu anki durumundan şikayet etmeye bilir, yeniden yapılanma için çalışabilir, eldeki malzeme ile bekleneni verebilir. Yani Trabzonspor’un durumunu düşündüğümüzde İlhan Palut hoca mantıklı duruyor. 

Ben, yukarda adından bahsettiğim hiç bir isimle alakalı hiç bir olumlu yada olumsuz düşüncede değilim, hiç birini yakından tanımam, hiç biriyle en ufak bir ilişkim, sohbetim, selamlaşmam bile yoktur. Benim tek derdim Trabzonspor hepsi bu, Trabzonspor için sosyal medyada adı geçen isimleri hasbel kader bir köşe yazarı olarak, okuyucularım için analiz ettim, başka bişi yada bir hesabım yoktur.

Bende bir Trabzonspor’lu olarak pek tabiki isterimki ünlü ve kaliteli bir teknik direktör alalım, alalım ama maalesef Trabzonspor için gerçeklerde ortada, bu gerçekler önümüzde duruyorken uçmaya, hayal kurmaya ve hatta maceraya hiç gerek yok. 

Yukarıdaki analizlerimizi göz önüne aldığımızda, Teknik direktörümüz en çok istenen ya da en popüler ismi olan değil, şu aşamada en mantıklı olan isim olmalı diyebiliriz. En mantıklı olan ismide Trabzonspor yönetimi muhakkak seçecektir.

Belki, şu an aktif çalışan bir isimden yana karar verirlerse, sezon sonuna kadar Trabzonspor’u getirecek bir isimde belirleyebilirler. Aslında Orhan Ak ile mantıken anlaşma konusu bu anlamda yönetimin aldığı doğru bir karardı fakat, bu mantık için Orhan hoca yanlış karardı.

Bu görevi yapabilecek kapasitede Trabzonspor’da isimler var, bu isimlerden biri ile bu düşüncelerini hayata geçirebilirlerdi ve hala geçirebilirler. Taraftara düşen sabredip destek olmaktır. Muhakkak yönetim Trabzonspor için en doğru kararı, popüler değil mantıklı olan hocayı göreve getirecektir. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber