Futbol dediğiniz nedir? nasıl oynanır? bir futbol takımı kendi saha ve seyircisi önünde bundan başka daha ne yapabilir? baskı, topa sahip olma, orta alanda hakimiyet, defansta sağlam durma, ceza sahasına orta, adam eksiltme, pas, şut ve pozisyon! daha ne olsun ne kaldı başka, evet gol gol gol kaldı.

Demekki ne imiş, Trabzonspor’un gol yollarında daha becerili, daha kuvvetli, daha ayağına kafasına hakim, ikili mücadele ve kafa hakimiyetinde üstün olan ve gol yollarını takip edip iyi değerlendiren bir golcüye ihtiyacı var. 

Gomez istekli, mücadelesi üst seviye ve tamamen iyi niyetle mücadele sergiliyor ancak, topu kaleye sokamadın mı bunun hiç bir kıymeti harbiyesi kalmıyor. 

Gomez  Attığı golden evvel iki kafa şutu ile denemesi var olmadı fakat, Trezeguet’in kaleye şutu defanstan dönünce Gomez’in önüne düştü ve Gomez bunu gol yapmakta zorlanmadı. 

Trabzonspor konuk ettiği Giresunspor karşısında yukarda saydığım, gol hariç her şeyi yaptı ve golü ise kurduğu baskı sonucu rakibe attırdı. Maçın 30.dakikasında Korner kullanan Bakasetas topu öyle bir noktaya yolladıki, topa çıkan kaleci topa dokunamayınca kendi arkadaşı Bajic’in sırtına çarpan top, Trabzonspor’un golü olarak değer kazandı ve maç 1-0 oldu. 

İlk devre Trabzonspor’un baskısı ve arzusu 45.dakikaya kadar sürdü fakat, skor üretmekte sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu durumda seyirciye tat vermedi desek yeridir, neden? çünkü bu işin meyvesi gol, gol ise golcüye atılır, golcünün kalibresi düşük olunca, oynanan oyunda tatsız tuzsuz yemek gibi yavan oluyor, kısaca golcün yoksa yavan aş gibisin. 

İkinci devre tamamen Trabzonspor’un kontrolünde geçen maç, Giresunspor’un haftalardır yükselen performansını sahadan sildi. 

Maçın 69.dakikasında Trabzonspor Gomez’le 2.golü bulunca oldukça rahatladı, bu rahatlıkla oyun değişiklikleri yapan hoca, alışıla gelmiş değişikliklerin yanında, haftalardır taraftarın sahada görmek istediği Lahtimi’yi de oyuna aldı.

Lahtimi oyunda kaldığı sürede bir varlık gösteremedi fakat, seyirci artık onun için baskı yapmaz diye düşünüyorum.

Maçın 75.dakikasında Djaniny’nin asistini, Doğucan şık bir vuruşla ağlara yollayınca skor 3-0 oldu, geçtiğimiz hafta Karagümrük’ten 4 gol yiyen Trabzonspor bu maçta bunun izlerini siliyor. 

Sonradan oyuna giren Naci ve Doğucan bundan sonra daha çok süre almalılar, Abdülkadir ve Bakasetas sahanın en iyileriydiler, stoperde Hugo’nun partneri Gbamin oldukça diri kaldı ve iyi mücadele etti. 

Sonuç olarak Trabzonspor, taraftarının büyük bir bölümünün, Fenerbahçe maçından kalma cezalı olması sonucu, tribünde oldukça boşlukların olduğu bu maçta, istediğini alan taraf oldu ve üç golle üç puan, randımanı yüksek fındık gibi keyif verdi. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber