Haftalar geçtikçe şampiyonluk için heyecanda artarak devam ediyor. Bu heyecan dahilinde Trabzonspor sahasında Karagümrük’ü konuk etti, müsabakaya Trabzonspor oldukça hızlı, iyi ve istekli başladı fakat bu durum Trabzonspor’un skor üstünlüğü almasında bir artı değer kazandırmadı.

Karagümrük’ün çokta etkili olduğunu söyleyemeyiz, ancak Trabzon deplasmanında nasıl oynanması gerekirse öyle oynadılar ve ilk devrenin bitimine çok az bir süre kala Karagümrük ani bir atakta yakaladığı bir serbest vuruşta topu ağlara yollayınca maçın devresini 0-1 üstünlükle tamamladılar. 

Abdullah hocanın bu maç onbirinde Nwakaeme’ye formsuz diye yer vermediğini hesaba karatsak, son haftaların en formda oyuncuları Siopis ve Abdülkadir’e neden yer vermediğini heralde açıklayacaktır, ben taktiksel olarak diye düşünmek istiyorum ancak, bu maçın ilk devresi itibarıyla bu üç oyuncuyu oyun çağırıyordu diyebilirim. 

Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda haftalar ilerledikçe aldığı sonuçların, taraftarı oldukça strese soktuğunu gözlemliyoruz, bu durumun puan farkı olarak en yakın rakibine oldukça fark atması sebebiyle takımda rehavete neden olduğu yorumları yapılıyor ki, görülende o yönde, ancak herşey bitmeden bu neyin rehaveti diye oldukça eleştiride gelmeye başladı.

Trabzonspor Nwakaeme ve Abdülkadir’in oyuna girmesi ile maçın ikinci devresindede üstün oynayan taraftı, Karagümrük çok etkisizdi fakat, ani kontra ataklarla bir iki tehlikeli pozisyonda bulduklarını söylemeliyiz. Trabzonspor’un buna karşı bir çok pozisyonu vardı ama maalesef golleri bulmakta pekte maharetli değildiler. 

Maçın 58.dakikasında Trabzonspor adına stoper Hugo golü bulan oyuncu oldu, bu golle skor 1-1 olarak eşitlendi ve bu gol takımıda oldukça ateşledi, baskı üstüne baskı kuran Trabzonspor maçın ikinci devresinde maçı tek kale oynadı desek yanlış demiş olmayız. 

Koca bir sezonu domine etmek ve çok uzun süre lider gitmek doğal olarak rakiplerininde sana karşı daha motive olarak oynamasına sebep oluyor, bu durum tabikide oyuncuları hem mental olarak hemde fizik olarak oldukça yoruyor, bu yorgunluk tabikide puan farkı ile rehavete sebep oluyor ancak,

Şampiyonluğa giden ve bu yolculuğuda oldukça puan farkı ile sürdürmek bir takımın santraforunu en az 23-25 gol ile gol kralı yapmalı, ancak bizim santraforlarımıza bakıldığında 11-12 gol civarında bir sayı ile ligin son beş haftasına girdiler, bu durumun bir açıklaması olmalı ki, bu bana göre kaliteli santraforumuz olmadığının göstergesidir.

Her ne oluyorsa oluyor, sadece rekor rekor diye diye takımı strese sokuyorlar buna gerek yok, bize bu aşamada rekor değil skor ve şampiyonluk lazım. Bütün spor haberlerinde sanki çok lazımmış gibi, erken şampiyonluk kutlaması rekorundan bahsederek yok Fenerbahçe en son rekoru elinde bulunduran takımmış da bilmem ne, alın rekor sizin şampiyonluk bizim olsun, gerisi önemli değil. 

Bu saatten sonrada Trabzonspor şampiyonluğu belki hafta olarak öteliyor fakat kimse beklemesinki, şampiyonluğu kaçıracaklar, bunu düşünen sadece boş hayal kuruyor hepsi bu. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber