İSMET KÖSOĞU/Gazeteci Gözü İle

Hayaldi gerçek oldu.

2017 de dolgu için temel atıldığından açılışa kadar adım adım tüm bölgenin takibindeydi Rize-Artvin Havalimanı.

İki Cumhurbaşkanının kurdele keserek hizmete açtığı Havalimanımız bölgemiz için önemli bir projedir.

Bugün DHMİ ‘nin işlettiği Havalimanımız Rize’den dünyaya açılan bir kapıdır.

3 Nisan 2017 tarihinde deniz doldurularak başlanılan Havalimanımız 14 Mayıs 2022 günü İki Cumhurbaşkanının ve yoğun bir kalabalık katılımıyla hizmete açılmıştı. Daha sonra Rize-Artvin Havalimanı adını alan havalimanı 3000 x 45 m. uzunluğundaki piste, 7 uçak park pozisyonu bulunan aprona ve yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip.

Bugün Havalimanında kısa bir araştırma, değerlendirme yapma şansını buldum.

Geçen Hafta mesleki bir toplantıya katılmak için Marmaris’e gitmem gerekti.

Marmaris için buradan uçağa binerek aktarmalı Ankara-Dalaman ve dönüşte İzmir- Adnan Menderes-İstanbul Havalimanlarını kullanarak 3 gün içinde tekrar Rize’ye dönüş yaptım.

Rize Havalimanında gördüğüm temizliği açıkça söylemeliyim uçakla inip bindiğim Ankara-Esenboğa, Muğla-Dalaman-İzmir Adnan Menderes ve yeni İstanbul Havalimanlarında göremedim. Havalimanımızın çok yeni olmasının belki etkisi vardır ama bu temizlik ve hizmette çalışanlarında büyük payı vardır.

Teknik olarak fazla bilgim yok, sefer sayısı henüz istenilen seviyede değil ama emeklemekte olan havalimanı için randıman fena değildir.

Haftada 2 kez İzmir, günde 2 kez Ankara,3 kez İstanbul Yeni Havalimanı ve 4 kez Sabiha Gökçen’e seferler var. Yurtdışı seferleri mevsimlik olduğu için Kış programında yokmuş.2024 yılı için Havalimanımızda çok daha fazla sayıda seferler olacağı müjdesini rahatlıkla verebilirim.

Yapılan hizmetlere elbette teşekkür edilmeli. Eleştirdiğimiz kadar takdirde etmeliyiz.

Her ne kadar memleketimiz için hizmet talep ediyorsak çağrılara kulak vererek duyarlılık gösterenleri unutamayız.

Yeni olduğu için bazı eksiklikler zamanla daha rahat görülüyor.

Havalimanımızdaki eksiklerin giderilmesi konusunda Ankara’da çaba gösterenlerin başında 3 Vekil gibi çalışan tek Milletvekilimiz Muhammet Avcı olduğunu yakından bilirim. Geçmiş dönemde Milletvekilliği yapmanın avantajı olsa gerek AKP İl Başkanı Hikmet Ayar tecrübesiyle de yardımcı oluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber