Yeni sürüm atılan, Tanrılığa soyunulan ve yapay zekâ ile kontrol edilmek istenilen dünyada acaba bizler biz gibi olabilecek miyiz? Ya da bizler bize benzeyen birer yapay zekâlı yarı robot yarı insan kılıfına mı gireceğiz.

İnsanlık, insanoğlu ortak bir tehlike altına girmektedir.  Bu tehlike küçük ama maddi gücü elinde bulunduran grubun geliştirdiği, geliştireceği ve geliştirmekte olduğu teknoloji ile bütün insanlığı belirli bir tehlike altına almaktadır. Özellikle gençler eski dünyadan hızla koparılıyor. Belirsiz yarını olmayan bir yaşama itiliyor. İster istemez büyükler, aileler, yönetimler bu konuda bu belirsizliğe bu kısır döngüye, bu robotlaşmaya çanak tutuyoruz.

Artık insanlık sosyal medya aracılığı ile istenildiği gibi yönlendirilip istenilen moda sokula biliniyor.  Sanal dünyada artık her şeyin olduğunu, ancak hiçbir şeyin gizli kalmadığını bilmemek çok yanlış olur.   Şimdiden bizleri sosyal platformlarla dijitale bağlamış durumdalar. Dijitalleşmek uğruna ok çaba sarf eden bizler belki de yarın dijitalleşmeye mecbur bırakılacağız. Artık biz biz olmaktan çıkacağız.

İnsanlık için tarihten beri gelen gelenekler, görenekler vardı.  İnsandan insan geçen, kadim bir medeniyet değerleri vardı. Hayatı okuma ve anlama vardı. Çevreyi, canlıları anlama ve gerektiğinde onlarla iletişime girme vardı. Gelinen noktada tarihten beri gelen geleneklerimiz de artık yok olmaktadır. Bizler önceden hayatı yaşlılardan daha tecrübelilerden öğrenirdik. Artık hayatı sadece internetten öğrenir olduk.

Sözün kısası dünya gözümüzün önünde sürüm değiştiriyor. Bizler ilerde bizlere benzeyen ancak biz olmayan insanlar durumuna gelmek üzeriyiz. Eğer ki bu gidişata bir dur demedikten sonra diyemedikten sonra….

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber