Trabzonspor, muhteşem Beşiktaş maçı akabinde Hatayspor deplasmanında hüsrana uğramıştı. Değişik ve karmaşık duygular içerisinde bu hafta İstanbul’un semt takımı Pendikspor’u konuk etti. 

Bjelica’nın sahaya sürdüğü 11’ine bakıldığında belliki inadından bir nebze vaz geçerek hafta içi yapılan eleştirileri, dikkate aldı gibi görünüyor. 
Abdülkadir’i yedek soyunduran hoca, Bardhi’yi orta alana çekerek Trezeguet’yi sol kanatta kullandı. 

Neden hoca inadından bir nebze vazgeçerek diye ifade kullandım çünkü, iki tane sağ ayaklı stoper Baniya ve Benkovic’i yine yan yana kullanan hoca, sol ayaklı stoper Denswil’i yanında oturtuyor. 

Trabzonspor maça oldukça hızlı başladı. Daha 3. dakikada kazanılan bir köşe atışını Bakasetas kullandı ve bu köşe vuruşu Onuachu’ya asist oldu. Onuachu çok şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yollayınca Trabzonspor resmen maça 1-0 önde başlamış gibi oldu. 

Bu golle skor üstünlüğünü eline alan Trabzonspor oyun üstünlüğünü eline alamadı. Trabzonspor daha çok kanatları kullanmak istedi fakat, 2-3 pas üst üste yapamayınca bunda da başarılı olamadı. 

Pendikspor defanstan top yaparak çıkmaya çalıştı, bunda zaman zamanda başarılı oldular çünkü, Trabzonspor buna set koyamadı. 

Trezeguet’nin sol kanatta gayretli olduğunu ancak, aynı oranda başarılı olduğunu söylememiz zor. Vişça sağ kanadı oldukça etkili kullandı, buna mukabil Onuachu’nun fiziki yapısına rağmen oldukça hareketli, koşan, top kapan ve adam eksilten görüntüsü tribünlerden oldukça alkış aldı. 

Maçın 27. dakikasında kazandığımız bir frikik atışında topun başına doğal olarak Bakasetas geçti ve beklenen vuruşu yapınca Trabzonspor’un ikinci golünü kaydetmiş oldu skor 2-0 Trabzonspor lehine oluşunca, oyuncularda her zamanki rahatlama hastalığı nüksetti.

Bu rahatlama 36. dakikada Pendikspor’a etkili bir atak fırsatı verdi, bu fırsatı iyi değerlendiren Enri Çekici şık bir plase vuruşla takımının golünü attı ve skor 2-1 oldu. Bu golden önce, Mendy’ye yapılan net faulü es geçen hakem triosu bu golde büyük katkı sağladı. 

Trabzonspor’un ilk devre itibarıyla sakin oyunu tribünde dikkat çekti ve homurdanmaya yol açtı neden? çünkü taraftar, Trabzonspor’un özellikle iç sahada basan, ısıran, baskılı ve etkili oyununa alışmış, bunu bu rakip karşısında bile göremeyince, doğal olarak eleştiride akabinde geliyor. 

Maçın ikinci yarısında, ilk devreden daha kötü bir mücadele ve oyun vardı. Oyun üstünlüğünü bir türlü eline alamayan Trabzonspor, 72. dakikada Mendy çift sarıdan kırmızıyla oyun dışı kalınca dahada mahküm oynadı. 

Bjelica’nın bir dizi oyuncu değişiklikleri yapmasıda, artık eksik olan Trabzonspor’da istenen oyunu yada direnci sahaya yansıtamadı. Bu anlamda dikkat çekici unsursa her oyuncu değişikliğinde seyirciler tarafından yuhalama sesleri can sıkıcıydı. 

Tribünlerin büyük çoğunluğunun boş kaldığı bu müsabakada, bunun etkisinin geçtiğimiz hafta Hatay deplasmanında alınan mağlubiyet olduğu aşikardı. Ayrıca maçın Cumartesi mesai saatinde, saat 16:00’da olması da bir etken sayılabilir. 

Sonuç olarak Trabzonspor, evinde Pendikspor karşısında sıkıntılı bir müsabaka oynamış olsa da, galip gelmesini bilerek hanesine üç puan yazdırması sevindirici olan taraftı. Kısaca bu maça dair sadece iyi olanı alınan üç puan olduğunu söylemeliyiz. Futbol adına başka iyi bir şey sahada izleyemedik.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber