banner240
banner237
banner238

Türk milli futbol takımının Fareo Adaları ile oynanan maçını izledik, bu maç UEFA Uluslar ligi maçıydı fakat C grubu maçıydı, bu demekki bu grupların A’sı var, B’si var, yani maalesef klasmanda üçüncü sevideyiz.

Ülke futbolunun bu seviyelere neden? nasıl! niçin! düştüğünü sorgulamamız gerekirken, nüfusu 50 bin olan, evet evet yanlış yazmadım nüfusu 50 bin olan ve futbolda ülkemizden fersah fersah geride olan bir ülke, Fareo adaları ile oynadık. 

Bu ada ülkesine karşı oynadığımız ve aldığımız  4-0’lık galibiyetimizi abartıp övgüler dizeceğine, bence eleştiri yapılmalı, neden? çünkü oynanan futbol, bu farklı skora göre muhteşem bir futbol değildi, oldukça etkisiz, baskısız bir futbol oynadık, kaliteli oyuncuların bireysel yetenekleri ile sonuca gidildi.

Stefan Kuntz, maç sonu açıklamalarında skor üzerinden, 4-0’lık skoru parlatarak oyunu değerlendirdi fakat, oyuncuların yorgun olduğundanda bahsetti, bu yorgunluklara göre kadro oluşturmaya çalıştıklarınada değindi, kısaca 4-0’lık net skora rağmen mazeret üretebiliyorsan orada bir sıkıntı, bir eksiklik var demektir.

Bu eksiklikler C klasmanı bir maçta bile ortaya çıkıyorsa, bu eksiklikleri gidermek hocanın işidir, hoca mazeret üretmeyecek iş üretecek, elinde olağanüstü alternatifler varken, mazeret üretmek kolaycılık diye düşünüyorum. 

Hani A klasmanında, Fransa, Hırvatistan, Danimarka, Portekiz, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Hollanda, Galler ve Belçika gibi ülkelerin olduğu klasmanda maçlar oynasak mazeret kabul ederimde, C klasmanında bırak bu işleri hoca. 

Tabiki Türk milli futbol takımının bu klasmanlara kadar düşmesinin sorumlusu hoca değil, bunun sebepleri ve sorumluları belli bu ayrı bir konu, halen Türk Futbolunda bir TFF Başkanı bile yokken, becerip ivedi şekilde bu sorunu halledememişken, bu tip sorunlarla  neden uğraştığımızı ve neden her alanda eksik kaldığımızı sorgulamakta abesle iştikal etmek gibi bir şey aslında. 

Yinede, Türk Milli takımının, o muhteşem ay yıldızlı formanın sahadan galip ayrılması, bir futbol sever olarak her zaman hoş ve sevindirici bir durumdur, bu nedenle galibiyeti önemsiyorum ve oynayan, bu galibiyete katkı koyan bütün oyuncuları verdikleri emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. 

Bu grupta, bu ayın 7, 11 ve 14’ünde oynayacağımız Litvanya ve Lüksemburk deplasmanları ardından, içerde tekrar Litvanya ile yapacağımız maçlardada galibiyet beklerken, dörtte dört yaparak grupta lider olarak oyuncuların tatile çıkacaklarını temenni ediyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber