Trabzonspor, sezonun başlamasına az bir süre kala kendi evinde, taraftarı karşısında son hazırlık maçına çıktı. 

Bu hazırlık müsabakasında Yunanistan’ın  süperlig ekibi ve geçtiğimiz sezonun şampiyonu AEK ile karşı karşıya gelen Trabzonspor’da Bjelica, artık lige hazır olmak için takımın ve sistemin, ayrıca oyuncuların son durum analizini ve hazırlıklarını  yaptı. 

Müsabakanın oynanacağı Pazar gününde Trabzon’un bulutlu, oldukça serin, zaman zamansa yağışlı ama futbol oynamaya müsait bir havası vardı. Açık kanaldan maçın canlı yayınlanmasıda göz önüne alırsak, maça ilgi gösteren taraftar sayısı oldukça çoktu. 

Trabzonspor maça oldukça hızlı başladı, oyuncular da taraftarla buluşmanın verdiği heyecanla oldukça istekli ve arzuluydular. Ancak Trabzonspor’un hızlı oyunu maçın 15. dakikasından sonra AEK’nın dengeyi sağlaması ile son buldu.

Maçın hemen başında ve ilk devre itibarıyla, 30. ve 41. dakikalarda AEK’dan gelen gollerle 2-0 öne geçmelerine rağmen,  Trabzonspor’un lige hazırlık döneminde de takip ettiğimiz kadarıyla, defansif hatalarının büyük bir bölümünü hallettiğini, az biraz sıkıntı kaldığını bu maçta gözlemledik. 

Pek tabii ki Trabzonspor’un uzun lig maratonunda zirveye oynayacak güç ve performans da olduğunu şu an için söyleyemeyiz fakat, daha henüz lig başlamadı, ligin başlamasıyla oynanacak olan 3-5 haftada bu takımın oturmasıyla, beklenen kaliteye ve güce ulaşacağına inanıyorum.

Hemen, daha maç bitmeden sosyal medyada Trabzonspor üzerine felaket tellallığı yapıldığını, bir çok oyuncuya hakaretler edildiğini, yönetime ve hocaya sallayanların olduğunu gözlemledim. Bu konuda sadece şunu diyebilirim, bizim bu taraftarla bir arpa boyu yol alma şansımız çok zor. 

Adı üzerinde “hazırlık maçı” daha güzel ya, işte hatalarını görüp düzeltme şansı yakalıyorsun. Ama gel gör ki, illede süper oyun, illede galibiyet, illede şov bekliyor bizim taraftarın bir çoğu, olmayıncada salla babam salla, dilin kemiği yok salla. 

Sallama sabret olacak bu iş, sabır, destek ve sahiplenme diye bir şey var! Pardon Buda nedu? Yok yok, yine işimiz çok zor bu zihniyet yüzünden. Taraftarımız şunu bilmeli, bizim için, şu aşamada bundan daha iyi yok. 

Trabzonspor ikinci devreyede çok hızlı ve iyi oyunla başladı. Maçın 54. dakikasında sağ taraftan Bakasetas’ın müthiş ortasına, Gomez aynı güzellikte kafa vurunca gol sevinci yaşandı. Bu golle maçın skoru 1-2 oldu. 

Golden sonrada Trabzonspor baskılı oyununu devam ettirdi fakat, bu arada bir penaltı atışı kazanan AEK bu atışta Uğurcan’ı geçemedi. Daha sonra Benkoviç sakatlanıp sedye ile oyun dışı kaldı, akabinde maçın 75. dakikasında rakibini eksik yakalayan AEK 3. Golü buldu ve skor 1-3 oldu. Bu gol öncesi Vişça’ya yapılan faulü ve aynı pozisyonda rakibin eline değen topu görmeyen hakem, golün hazırlayıcısı oldu diyebilirim. 

Trabzonspor ise yakaladığı penaltı atışını, Bakasetas’ın vuruşu ile gole çeviremeyince bir golden olmuş oldu. Bir çok taraftarın, Bakasetas’ın sözleşmesinde penaltıları ben atarım diye bir madde mi var anlamadık eleştirileri vardı. 

Yeni transferlerden Benkoviç ve Kourbelis sakatlanarak oyunu terk ettiler. Daha önceleri yine yeni transfer Orsiç sakatlanıp sezonu kapatmıştı. Bu durum oldukça üzüntü verici olmasının yanında, bu oyuncular neden hemen sakatlanıyor sorusunu gündeme getiriyor.

Maç AEK’nın 3-1 üstünlüğü ile sona ererken, Trabzonspor’un taraftar tarafından beğenilmeyen oyunu vardı, fakat bana göre takım lige hazırdı, neden? Çünkü hazırlık aşamasında bir takım, elindeki imkanlarla ancak bu kadar hazırlanabilirdi. 

Ligin başlamasıyla, ilk üç-beş hafta önemli, bu haftalarda Trabzonspor iyi başlayıp ve en az hasarla bu arayı geçerse bu işi görür, taraftarda desteğini verir. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber