Trabzonspor, Adanademirspor deplasmanına şampiyonluk yolunda son ve en büyük adımı atmak için gitti, taraftarda takımda bu amaç ve maç için tam motive idi, Adanademirspor’unda Avrupa kupaları hedefi olduğundan, maç öncesi güzel bir maç olacağını vadeden veriler ışığında, maç öylede başladı.

Trabzonspor’un çok hızlı ve topa sahip bir oyunla maça başlaması, daha maçın hemen başında Vişça ile penaltı kazanmasını sağladı, bu penaltı atışını gole çeviremeyen Abdülkadir Ömür, neden bu penaltıyı kullanan oyuncuydu anlamadım, Hamşik, Vişça ve Cornelius varken A.Ömür tercihinin nedeni neydi, muhakkak hocanın mantıklı bir açıklaması vardır bu konu için.

Kaçan penaltı atışında, Abdülkadir’in şutu kaleciden oyun alanına dönünce, topa henüz vurulmadan ceza sahası içerisine giren Adanademirspor’lu oyuncu Akintola, bunu avantaja çevirerek topu uzaklaştırınca, kural ihlalı yaptığı gerekçesi ile hakem VAR’dan gelen uyarı ile penaltının tekrarlanmasını istedi ki bu doğru karardı.

Tekrarlanan penaltı atışını Trabzonspor’da bu kez sağ bek Peres kullandı, topun başına Peres geçtiğinde inanamadım, neyseki Peres şık bir vuruşla bu atışı gole çevirince Trabzonspor maçta 1-0’lık üstünlüğü eline aldı.

Bu üstünlükle daha baskın oynayan Trabzonspor, maçın 12.dakikasında Vişça Cornelius’a alda at dercesine öyle bir top attıki, Cornelius’da affetmedi tabiki, çok şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı, bu golle 2-0’lık net skoru eline alan Trabzonspor, bu kez taktiksel değişikliğe giderek topu Adanademirspor’a bırakarak oynamaya başladı.

Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğü Adanademirspor’da gözüktü fakat Trabzonspor rakibine pozisyon vermedi ve böylelikle maçın ilk devresi 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile geçildi.

İkinci devre Adanademirspor’un baskılı oyunu ile başladı fakat, Trabzonspor bu baskıyı hemen kırarak yine oyun kontrolünü eline aldı, dakikalar 61’i gösterdiğinde, Cornelius’un müthiş ara pasına Djaniny ilk vuruşta golü yapamadı fakat, kaleciden dönen topu bu ikinci vuruşunda ağlarla buluşturunca Trabzonspor bu golle 3-0’lık üstünlüğe ulaştı.

Adanademirspor şampiyon karşısında şeref sayısına maçın 75.dakikasında kullandığı bir serbest atışta, Vargas ile ulaştı ve bu golle skor 1-3 oldu, bu dakikalarda biraz baskı kuran Adanademirspor’a Trabzonspor defansı pek şans tanımadı.

Üçüncü golden sonra oldukça rahatlayan Trabzonspor, Adanademirspor deplasmanında 61 dakika fırtına gibi esmesi maçı kazanmasınada yetti, bu galibiyetle gelecek hafta evinde o muhteşem taraftarı önünde 37 yıllık özleme matematiksel olarak nokta koyacak bir maça çıkacak ve bu maçta inanıyorumki, şampiyonluk turu atacaktır.

Bize bu muhteşem duygu ve mutluluğu yaşatan herkesten Allah razı olsun diyerek, Şampiyonluğumuzun hayırlı olmasını, bu yolda emek veren başta yönetim kurulu ve Ahmet Ağaoğlu’nu, Abdullah Avcı ve ekibini, bu başarının baş kahramanları oyuncularımızı, medya mensuplarımızı ve cefakar, vefakar bütün taraftarlarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. 

Şampiyonluğa bir tık kaldı, çıkarın bayrakları, çıkarın küflü duyguları, çıkarın geç kalmış duyguları, hazırlanın Trabzonspor’un sevdalıları, şampiyonluk için artık bir tık kaldı, çekemeyenleri, kıskananları, hasetleri, Trabzonspor düşmanlarını artık kaale almayın, onlar boş boş konuşa dursun, sen koş koş artık şampiyonluk turuna, bir tık kaldı.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Güngör Baytar 2 yıl önce

Bunca yıl sonra emiiiii



Günebakış Trabzon Haber