Bugün Trabzon’da çok özel bir gün yaşandı, Beşiktaş maçı münasebeti ile Trabzon’a dışardan, ülkenin her yerinden hatta yurt dışından bile maç için gelen taraftarlar vardı, gün boyu Trabzon’un her yerinde çok renkli taraftar toplulukları ve eğlenceleri vardı.

Ramazan olması dolayısıyla başka bir güzellikte Akyazıda yaşandı, taraftarların büyük bir bölümü iftardan sonra kalabalık izdihamına kalıp sıkıntı yaşamamak için, iftarını stad etrafında açması, görülmeye değer güzellikte kareler çıkardı ortaya.

Maç muhteşem taraftarın muhteşem koreografi gösterisi ile başladı, bu koreografide  Trabzon’a has turizm alanları, eski Trabzon evleri ve finalinde ise rahmetli Özkan Sümer ile birlikte Efsane hocamız Ahmet Suat Özyazı’nın ve bu güzel günleri bize yaşatan hocamız Abdullah Avcı’nın kasketli görselleri sergilendi.

Beşiktaş maça oldukça hızlı, baskılı ve iyi başladı, ilk 15 dakika bu baskısını sürdüren Beşiktaş, daha sonra Trabzonspor’un oyunu dengelemesi sona erdi. Belliki Beşiktaş’ın yeni hocası takıma oldukça etki etmiş, Trabzonspor’unda etkisiz başlaması Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı fakat ilk devre  
İki takımda gol bulamadı.

Trabzonspor’lu oyuncular sanki taraftarın muhteşem görselinden ve desibel rekorundan etkilenmiş gibi, beklenileni ilk devre itibarı ile sahaya yansıtamadılar. Orta alanda siopis oldukça diri ve mücadeleci bir oyun ortaya koyarken, Denswil ve Hüseyin’de iyi oynadılar, Nwakaeme ve Edin Vişça biraz durgundular.

Maçın ikinci devresinede Beşiktaş iyi başlayan taraftı ve maçın genelindede iyi oynayan taraf oldu, bir penaltı kaçırdılar, bir gol buldular ve bir kaç pozisyonda harcadılar, daha sonra maçın 80.dakikasında Larin kırmızı kartla oyundışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı fakat Beşiktaş oyunu bırakmadı.

Maçın 56.dakikasında Hüseyin’in müthiş pasında topla buluşan cornelius, kalesini terkeden Ersin’in üzerinden topu aşırtarak ağlara yolladı ve Trabzonspor’un 1-0’lık skor üstünlüğünü sağladı, bu golle tribünlerde takımda çoştu fakat, bu coşku uzun sürmedi, Beşiktaş golü bulunca oyunda dengelendi 1-1

Beşiktaş’ın yeni hocası takımını çok iyi hazırlamış, Beşiktaş Trabzonspor’un beklemediği baskı ve üstünlükle oynayınca, Trabzonspor takım olarak etkisiz kaldı, performansı düşük oyuncu sayısı fazla olunca maçıda kazanmak imkansız oluyor, ancak tek başına siopis’nin müthiş mücadelesi de alkışlanmalı.

Trabzonspor’un bu sezon üç büyük takımlarla içerde ve dışarda oynadığı bütün maçlarda hiç yenilgi almadı, Galatasaray’ı içerde ve dışarda mağlup ederken, Beşiktaş’ı dışarda yendi içerde berabere kaldı, Fenerbahçe’yide içerde yenip dışarda berabere kalan Trabzonspor, kendi evinde ise henüz mağlubiyeti yok.

Şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için bu istatistikler önemlidir, özellikle evinde oynadığın maçları kazanmak, kazanamıyorsan kaybetmemek önemli bir istatistiktir. Trabzonspor’un bu akşam Beşiktaş’ı yenmesi durumunda, Gaziantep deplasmanındanda galibiyetle dönmesi halinde, içerdeki Karagümrük maçı şampiyonluk maçı olacaktı, bu biraz ötelendi hepsi bu.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber