banner240
banner237
banner238

Yeni sezonun açılış maçı, son şampiyon Trabzonspor’un deplasmanda ligin yeni ekibi İstanbulspor ile oynayarak yapıldı. 

İstanbul olimpiyat stadında oynanan maç, Trabzonspor taraftarına ayrılan bölümü bordo mavili taraftarın doldurması ile renkli görüntüler ortaya çıktı, ayrıca taraftarın bu ilgisi takıma güvendiği, yine başarı ve şampiyonluk beklediği mesajı gibiydi. 

Trabzonspor’da Hamsik süper kupa maçında sakatlanması sonucu, ligin açılış maçında kadroda yer bulamadı, bu eksikliği hoca Siopis ile doldurdu, olimpiyat stadında son zamanlarda oldukça müsabaka yapan Trabzonspor, bu statda kendini hiçte misafir gibi hissetmedi. 

Trabzonspor maçın ve taraftar stadın tek hakimi olarak, ayrıca taraftarın Bize Her Yer Trabzon sloganları eşliğinde maç başladı. Trabzonspor bu oyunu ile İstanbulspor karşısında golü bulmakta zorlanmadı var Maçın 16.dakikasında Cornelius’un kafa şutu ile Trabzonspor golü buldu ve 0-1 lik üstünlüğü eline aldı.

Bu gol aynı zamanda 2022-23 futbol sezonunun ilk, aynı zamanda açılış golüydü ve bu golü Trabzonspor’da Cornelius’un atmasıda bizim adımıza ayrı bir önem arzediyordu, takımın ve oyuncuların lige galibiyetle ve moralle başlamaları çok önem arzediyordu.

Maçın ilk devresi itibarıyla gol arayan, pozisyon bulan ve maça mutlak hakim olan doğal olarak Trabzonspor’du ve oyuncuların üstün gayretleri dikkat çekti, oyuncuları isim isim değerlendirmek istemiyorum ancak, Nwakaeme’nin takımdan ayrılmasının şimdilik bir eksiklik olmadığını, hatta dahada faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Hoca Maçın 80.dakikasına kadar sahada gezen oyuncuları benim gibi izledi, ben tahammül edemedim ama hoca neden bu kadar tahammül etti yada ediyor anlamıyorum, buradan uyarayım, hocam kötü oyuncunun torpili olmaz, dünyanın en ünlü oyuncusu da olsa, kötüyse dışarı alacaksın, benden söylemesi, Edin Vişça ısrarın senin adına hiç iyi olmayabilir. 

Orta alanda Siopis’in çok yorulduğunu, yanında Hamsik yada Dorukan olmayınca hatada yaptığını ben televizyon başında görüyorum, hoca kenardan göremiyor ve Denswil’i oyuna alıp, dorukanı orta alanda Siopis’in yanına kaydırması, Siopis’in verimini artıracağı gibi takımada güç katacaktır ama bunu neden 75.dakikaya kadar bekledi ve Larsen’i oyundan alarak Dorukan’ı sağ beke kaydırmasını anlamakta zorlandım. 

Maçın son on dakikasına girildiğinde İstanbulspor’un biraz oyun olarak kıpırdadığını gördük, beraberlik için yüklendikleri anlarda, Trabzonspor yine duran toptan, kornerden gelen topla, oyuna yeni giren Denswil’in müthiş kafa vuruşu ile ikinci golü buldu ve 0-2 öne geçti.

Trabzonspor maçın tamamına yakın bir sürede oyun üstünlüğünü eşinde bulundurdu fakat, goller akan oyundan değilde duran toplardan geldi, bu durumun hoca tarafından irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Sonuç olarak şampiyonun galibiyetle başlaması çok önemliydi ve bunuda başardı, çünkü bu yolda şampiyonluk İçin elde var biirrr demek önemliydi, ilerleyen haftalarda Trabzonspor’un çok canlar yakacağını ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunuda bir kez daha buradan söylemeden geçemeyeceğim. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber