Sayın Cumhurbaşkanım, ben bir emekli devlet memuruyum. Otuz beş yıla yakın bu ülkede kamu görevi yaptım. Aynı zamanda rahmetli babamdan kalan bir kısım gayrimenkulüm var.  

Arazilerimizin artan nüfus karşısında sürekli bölünmesi sonucunda bana kalan çok az bir bölümde çiftçilikle de meşgulüm. Bu nedenle de ÇKS belgesine sahibim.  

Bu belgenin sahipleri arasında 250 liradan tutun da yirmi otuz bin ve daha çok arazi sahiplerine daha çok paralar destekleme adı altında ödenmektedir.  

Emeklilere vadettiğiniz bir defaya mahsus beş bin lira tutarındaki paraları emekli olup da ÇKS belgesi olanlara ödenmeyeceği doğrultusunda haberler duymaktayız. Bu haberlerin doğruluk derecesini bilmemekle beraber biz emekliler böyle bir haberin duyulmuş olmasından dahi büyük bir rahatsızlık duyduğumuzu sizlere arz etmek isterim.  

Ülkemizdeki emeklilerin aldıkları maaşlar onların günlük hayatlarını insanca sürdürmelerine imkân vermediğini sizler de biliyor olmalısınız.  

Şayet Vali, Kaymakam, Genel Müdür gibi üst düzey bürokrat olarak emekli olmadıysanız emekli olunca haliniz perişan bir durumdadır.  

ÇKS belgesi sahiplerinin devletten aldıkları destekleme paralarının büyük farklılıklar göstermesi bir yana ÇKS belgesi olmayan ama üst düzel bürokrat olarak emekli olan şahısların emekli aylıkları dikkate alındığında ortaya çıkacak eşitsizlikleri görmemek nasıl mümkün olabilmektedir. 

Farzımuhal yirmi beş bin liranın üzerinde aylık alanlar bu ödemelerden faydalanamaz şeklinde bir madde olsa ki ben bunu da adil bulmam gene hakkaniyeti daha makul kabul edilebilirdi.  

Biz emekliler umuyor ve bekliyoruz ki, bu ÇKS belgesi olayı yalandır ve yanlıştır. Şayet doğru ise konunun bir kez de sizin tarafınızdan gözden geçirilmesinin, uygulamaya geçildiğinde ortaya çıkacak hak mahrumiyetlerinin önlenmesi bakımından çok büyük önem arz edecektir. 14.11.2023 

M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber