Sayın Bakanım, ben emekli bir devlet memuruyum. Bu devlete 33 yıl hizmet ettim. 2006 yılı Şubat ayında da emekli oldum. Emekli olduğum tarihte bir çeyrek altın 50 (elli) Türk lirası bir dolar ise 1316 lira idi.

Benim aldığım emekli aylığı ise bin Türk lirası olup tam yirmi tane çeyrek altın almakta idi. Satın alabildiğim dolar ise 760 ABD doları idi.

Bu gün bu paraları yeniden hesaplayalım. Yirmiyi bu günkü çeyrek altın fiyatı olan 758 (yediyüzellisekiz) lira ile çarparsak rakam 15.160 (Onbeşbin yüzaltmış) lira ediyor. Dolar üzerinden hesap edersek 760 ABD doları bugünkü kur üzerinden yani 7.46 TL lik kur ile 760*746 eşittir 5.670 (Beşbin altıyüz yetmiş) Türk lirası yapmaktadır.

Dört yıllık fakülte mezunu birinci derecenin dördüncü kademesinden emekli olmuş bir devlet memuru olarak bu gün itibari ile aldığım emekli maaşı 3.800 (Üçbin sekizyüz lira) TL dır.

Bizler gibi dar gelirlileri enflasyona ezdirmeyeceğinizi her fırsatta söylediğinizi biliyoruz. Fakat gelin görün ki altın bazında 11.360 (Onbirbin üçyüz altmış) lira dolar bazında ise 1.870 (Bin sekizyüzyetmiş) Türk lirası her ay cebimizden uçup gitmektedir.

Bu durumda enflasyona biz değil de siz mi eziliyorsunuz acaba!. ? Bu nasıl bir mantıktır.?

Sayın Maliye Bakanı Berat Albayrak beyefendi, sizin de ailenizin bir köylü çocuğu olduğunuzu biliyorum. Bizlere reva gördüğünüz bu emekli ücretleri ile siz bir ay bu ülkede yaşayabilir misiniz?

Hiç kusura bakmayın ama bunun adı adalet değildir.

Milletvekillerine, üst düzey bürokratlara bol keseden para var. Ama bizlere sıra gelince yok. Hani anayasaya göre (10.maddesi) eşitlik vardı. Bu nasıl bir eşitliktir.?

Ekonomi yönetmek, dar gelirlinin cebinden alıp bir kaymaklı tabaka yaratmak mıdır?

Bu ülkede katlanmamız gereken bir ekonomik sıkıntı varsa hepimiz katlanalım. Kimi yer kimi bakar olmasın.

Gelir dağılımını düzeltme vadiyle iktidara geldiğinizi unutmadık. Ama gelir dağılımı böyle mi düzeltilir. ?

Gelir dağılımının düzelmesinden vaz geçtik, daha beter bir girdabın içine giriyoruz.

Emekliye, memura ve dar gelirlilere açıkladığınız zam oranlarının gerçekçi olmadığını, hani gerçekçi olsa bile az alana az çok alana çok şeklinde gerçekleştiğini bilecek kadar eğitiminizin olduğunu düşünüyorum.

Sakın aklınızdan para yok şeklinde bir cevap geçmesin. Devletin hangi debdebelere göz yumduğunu, bürokraside nasıl bir savurganlık olduğunu çok iyi biliyoruz.

Gereksiz makamlar, makam araçları, seyahatler öncelikle bir son bulsun. Israf önlensin bu dahi bize yeter.

Sayın Bakan lütfen bu duruma acilen bir son verin derim. Aksi halde bu durum korkarım ki sizin iktidarınıza son verir. 07.09.2020

M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber