banner240
banner237
banner238

Sizlerin de bildiği gibi Karadenizlilerin önemli bir kısmı Sakarya, İzmit ve civarında yaşamaktadır.

Karadeniz Bölgemizde ise Samsun-Çarşamba, Trabzon- Ordu ve Rize illerimiz olmak üzere tam dört adet havalimanı vardır.

Bahsettiğim yöreler arasında yoğun bir insan trafiği vardır. Gerek Karadeniz havalimanlarından ve gerekse İstanbul veya Sabiha Gökçen havalimanından yapılan karşılıklı uçak seferleri söz konusu yörelerin insanlarını fazlası ile rahatsız etmektedir.

Şöyle ki; Sakarya ve İzmit bölgesinde en münasip havalimanı Cengiz Topel havalimanı olmasına rağmen o bölgeye gidecek yolcular ya İstanbul veya Sabiha Gökçen havalimanlarından birinden uçmak zorundadırlar.

Cengiz Topel havalimanından ise sadece göstermelik diyebileceğimiz şekilde ayda yılda bir uçak kalkıyor. Bu konuya ilişkin olarak pek çok müracaat ve şikâyetlerin yapıldığını fakat hiçbir sonuç alınamadığını biliyorum.

Bu olayın tek bir nedeni olabildiği söyleniyor. O da Sabiha Gökçen havalimanının özel sektöre ait olması, Cengiz Topel havalimanının ise devlete ait olmasıymış.

Şayet tek neden bu ise birilerinin para kazanması için bölge insanlarına yapılan büyük bir haksızlık değil midir?

Hiç olmazsa haftada bir veya iki defa Cengiz Topel havalimanından Trabzon’a ve diğer kara deniz havalimanlarına karşılıklı seferler yapılmasını istiyoruz ve bunu sizden acilen talep ediyoruz.

Hem sizin bir şaibe altında kalmamanız ve hem de bölge insanlarının daha rahat karşılıklı seyahat edebilmelerine imkân sağlamak amacıyla bu talebimizin yerine getirilmesine onay vermenizi özellikle rica ediyorum. 30.10.2022

M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber