Yapılacak olan mahalli seçime sayılı günler kalmışken tansiyonların, nabızların ve hararetlerin arttığını hissetmemek içten değil. Aday olanlar, adayları destekleyenler hizmet bekleyenler ve değişik düşünde olanlar gibi bu süreçte kendilerini bir şekilde öne atmak isteyenler olmaktadır.

 Seçim çalışmaları için yapılanlar, yapılması gerekenler herkes tarafından bilinen bir gerçek. Çıkılan yolculuk amaç halka hizmet olmaktır. Amacı hizmet olan bu yolculuğun yoldan sapma gibi bir gaflete düşmesine sebep olmayalım yada olmasına izin vermeyelim. Her bir adayın hizmet için yola çıktığını düşünerek hangisinin daha iyi yapacağına bizleri inandırması, ve bizlerinde yapacağını inandığımız kişilere oylarımızı vereceğimiz düşünülmeli ve böyle olmalıdır. Verilen oyların hesabı vardır.

Ancak genelde küçük yerlerde daha belirgin olan bazı yanılgılar mevcuttur. Adayların daha iyi yapacağına inandığımız kişiye değil de para gücünü elinde bulundurana yada siyasi gücü elinde bulundurana oy vermek gibi yanılgı içine düşmekte oluyoruz. Ya da İş yapabileceğine inandığımız kişiyi es geçip değişik algılarla farklı amaçlar güden insanları seçme gibi bir gafletin içine düşülmektedir.

Hatta bizlerin, halkımızın, milletimizin bildiği bir gerçek vardır. Oy namustur diye. Oy namusumuz olduğunu inanıyor isek oyumuzu heba etmeyelim, rüşvet karşılığında verme gibi bir hatanın içine sokmayalım.

Bu kapsamda akrabalar arasına, komşular arasına nifak tohumları atılmaktadır. Bugün ve yüzyıllardır bizleri ayakta tutan aile yapısı ve akrabalık bağlarıdır.

 Bu süreçte bu akrabalık yapılarını zedeleyecek hatalar içine düşmeyelim. Birbirilerimizin tabutuna el atacak olanlar akrabalarımız ve komşularımızdır. Herhangi bir sıkıntılı anımızda yanımızda olmayacak olan kişiler için, beraber aynı safta, aynı cenazede, aynı düğünde olduğumuz kişileri üzmenin bir anlamı yoktur. Oy için aramıza nifaklar sokanlardan olmayalım olanları da engelleyelim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber