Trabzon ve Trabzonspor gündeminden hiç düşmeyen bir isim, Şenol Güneş. Gündemimizden hiç düşmemeside gayet normal bir durumdur, neden? çünkü Şenol Güneş ismi, Trabzonspor’da oyunculuk döneminde de, hocalık döneminde de önemli işlere imza atmış ve tarihimize altın harflerle geçmiş olmasıdır. 

İyi anladıkta nedense son zamanlarda bir grup kesim tarafından aşırı sahiplenilerek, diğer bir grup tarafından ise aşırı eleştirilerek taraflar arasında bölünmelere sebebiyet vermektedir. Bu durum bizim insanımızı, taraftarımızı kendi arasında ötekileştirmektedir ve bu çok yanlıştır.

Bu konuda kendi naçizane düşüncemi paylaşmak istiyorum.
Şenol hocaya çok evvelden beri isnad edilen suçlamaların bir çoğunun hoca ile alakası olmadığını, kulaktan dolma asparagas söylentiler olduğunu ve kesinlikle hocanın bu konularla alakası olmadığını düşünüyorum.

En başta hocanın parayı çok sevdiği hep söylene durur, bu neden yadırganıyor anlamak mümkün değil, eminim bu eleştiriyi yapanların bir çoğuda en az Şenol hoca, yada herkes kadar parayı seviyordur, herkes para için çalışmıyor mu? para geçim kaynağımız değil mi? eee o zaman bu neyin eleştirisi.

Şenol Güneş futbol kariyeri boyunca hep üst düzey işler yaparak hep gündemde kalmış ve hep aranan isim olmuş, bu demekki işini iyi yapmış ve her zaman aranan adam olmuş, bu kariyer süresince muhakkak başarısız olduğu dönemlerde olmuş fakat, her defasında düştüğü yerden kalmasını bilmiş ve yine yeniden başarmıştır. Bunu tebrik etmekten başka seçeceğimiz olduğunu düşünmüyorum ki, onu bu konuda bile çok eleştirdik.

Herkes en az Şenol hoca kadar başarılı olmak ister, ama bu başarıyı elde etmek o kadar kolay değil, sadece bu nedenle bile hocaya saygı duymalıyız, Şenol hoca teknik direktör olarak başarılıdır, oyunculuk döneminde de başarılıdır, ancak yaptığı işin karşılığını her daim almıştır, Trabzonspor’da oyunculuk yaptığı dönemlerde de, hocalık yaptığı dönemlerde de maddi manevi karşılığını fazlasıyla almıştır, alması da en doğal hakkıdır.

Hoca inşallah bugüne değin kazandığının on mislini daha bundan sonrada kazanır, benim için burada sıkıntı yoktur. Bu alanda kazandığı ne varsa ana sütü gibi helalidir, hakkıdır. Benim kabul edemediğim efsane diye adlandırılıp Trabzon camiasında bölünmelere sebebiyet verilmesidir.

Bu bölünmeye de yine biz sebep oluyoruz burada hocanın bir kabahatide yoktur. Hocaya kabahat isnat edenler, Beşiktaş’a hoca olması, yada oraya ait yaptığı bazı açıklamaları örnek göstererek bu ikiliği ve bölünmeyi tesis etmektedirler.

Neymiş efendim Şenol Güneş Beşiktaş İçin ölürüm demiş, ilk şampiyonluğumu burada yaşadım demiş diye olmuyor mu zaten bütün bu olanlar. Peki arkadaşlar hoca yalan mı söylemiş, yanlış mı söylemiş, hocayı tanıyanlar bilir, tanımayanlarda öğrensin, hoca dürüst, çalışkan ve dobra bir adamdır.

Evet hoca, teknik adam olarak ilk şampiyonluğunu Beşiktaş’da yaşadı yalan mı? Trabzonspor’da yada başka bir takımda teknik adam olarak şampiyonluk yaşayamadı, sadece 2010-11 sezonunda Trabzonspor hocası iken, Fenerbahçe ile yarışmış ve Fenerbahçe’nin şike yaptığı gerekçesi ile ortamın karıştığı zamanlarda, biz Trabzonspor’lular olarak hakkımızın yendiğini ve şampiyonun biz olduğumuza inandık ve inanmayada devam ediyoruz. 

İnandık ama bu şampiyonluğu bize vermediler ve dolayısıyla bunu ve mutluluğunu yaşayamadık. Şenol hocada bu şampiyonluk ve sevincini yaşayamadı ve yaşatmadılar, o nedenle ilk şampiyonluk sevincini Beşiktaş’da yaşadığını deklere etti ki, bu doğruydu. O dönem hoca Trabzonspor başında iken elinden alınan şampiyonluk ve kutlamalarına, sevincine ve övüncüne hiç üzülmedimi sanıyorsunuz, eminin hepimizden çok üzülmüştür.

Ayrıca bir basın açıklamasında ve canlı yayın olduğu bir anda kamaralar önünde, hocam Beşiktaş’ın hocasısınız ama Trabzonspor’lu sunuz, bu konuda gelen söylentilere ve eleştirilere ne cevap verirsiniz diye gelen bir soruya, ben Trabzonlu yada Trabzonspor’lu olabilirim ama, çalıştığım yerde kanımın son damlasına kadar emeğimi veririm, alnımın terini akıtırım, şimdi burada Beşiktaş’ın hocasıyım ve Beşiktaş İçin çalışıyorum, o nedenle şu anda Beşiktaş İçin canımı veririm, yarın başka takımda olurum ozaman orası İçin canımı veririm dedi.

Hocanın bu açıklamasının önünü arkasını makaslayan Trabzonspor düşmanları, yada hocanın sevmeyenleri, hoca Beşiktaş İçin ölürüm dedi diye servis edince, olanlar oldu, zaten gaza gelmeye çok müsaitiz ver yansın ettik. Hocaya etmediğimiz hakaret ve eleştiri kalmadı. Bu durumda hocayı sevenlerle sevmeyenler arasında savaşa ve münakaşalı tartışmalara sebep oldu. Bu tartışmalar ise hep Trabzonspor’a zarar verdi ve vermeye devam ediyor.

Akyazı Spor kompleksinden Şenol hocanın isminin silinmesi konusunda büyük baskılar var, bu alana Şenol Güneş ismini hoca koymadı, hatta hoca bunu istemedide, siyasi bir karar gereği koyuldu bu isim, bu ortamda bu durum yanlış mı evet yanlış, rakibimizin aktif hocasının isminin bizim spor kompleksimizde olması yanlış olabilir ama burada yapabileceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü; 
Akyazı spor kompleksine Şenol Güneş ismini sn.Cumhurbaşkanımız koydu ve bu ismi oradan, ondan başka silecek irade de yok. Bu ismin oradan silinmesi için siyasi girişim ve seçmen baskısı, kamuoyu araştırması ve baskısı lazım ki, bu Trabzonspor taraftarının işi değil ve bu konu ile alakalı Trabzonspor’u artık yıpratmayalım. Kaldıki stadın isim hakkı Trabzonspor’un uhdesindedir ve Trabzonspor dilediği zaman güçlü sponsorlara stadın adını satabilecek hakka ve iradeye sahiptir, bunu spor kompleksi ismi ilede karıştırmayalım lütfen. 

Gelelim efsane işine,
Efsane, yaptığı işin, yada elde ettiği başarıların karşılığını maddi manevi kazanan kişiler olamaz olmamalıda, efsane karşılıksız kazandıran ve her daim o camia İçin varını yoğunu ortaya koyandır. Hemde bunu beş kuruş almadan yapandır.

Yani benim için efsane,
Şampiyonluklar yaşatmış, futbolda Anadolu devrimi yapmış kadroları oluşturan ve bu kadroların sürdürülebilirliğini sağlayan, kurucu yönetici ve başkanlar, Şamil Ekinci başkan ve yöneticileridir, ayrıca efsane, eski stadın yani Avni Aker stadyumunun arsasını bedava bağışlayan Hüseyin Avni Aker’dir.

Benim için Oyuncular, sadece o efsanelerin oluşturduğu kadrolarda bulunmuş, Trabzonspor’un başarılarına katkı yapmış, şampiyonluklar yaşatmış, bununda karşılığını maddi ve manevi fazlasıyla almış değerli oyuncularımızdır. 
Bunu lütfen herkes ayırt etsin. 
Trabzonspor İçin Efsane kadrolar vardır ve bu efsane kadrolarda bulunan çok değerli ve sevdiğimiz oyuncular vardır. 
Bu oyuncuların isimlerini yaşatmak İçin çeşitli yerlere, alanlara, mekanlara yada evlatlarımıza verebiliriz bunda sıkıntı yoktur. 

Şimdi size soruyorum Şenol Güneş efsane mi? değil mi? 
Bence Şenol Güneş Trabzonspor’un efsane kadrolarında bulunmuş ve değerimize değer katmış bu kadrodaki diğer oyuncularla birlikte, şampiyonluklarla mutluluklar yaşadığımız dönemlerde diğer oyuncularla beraber camiamızın önemli ve sevilen bir değeri olmuştur. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber