Ülkemiz tarihinde hiç görülmemiş büyüklükte bir deprem felaketi yaşadı. Büyüklüğü 7.7-7.6 olan peş peşe iki deprem ardından çeşitli büyüklüklerde yüzlerce artçı deprem.  

Binlerce konut yıkıldı, o konutların enkazı altında kalan on binlerce ölü ve yaralı ki bunların kesin sayıları halen belli değil.  

Maddi zararlar ne kadar büyük olsa da ölüler asla geri gelmeyecek, yaralılardan kimileri iyileşse de kimileri belki ömür boyu sakat kalacak. 

Böyle devasa büyük bir felaket karşısında tüm halkımızdan öncelikle beklenen birlik ve beraberlik içinde deprem bölgesindeki felaketzedelerin yardımına koşmak onların dertlerine ortak olmaktır.  

Böyle felaketler uğradıkları bölgelerin halkının kimliğine, inancına veya cinsiyetine bakmadan onları zarara uğratır.  

Felaket bölgesine yardıma koşanlar da devlet başta olmak üzere tüm özel ve tüzel kurum ve kuruluşlar yahut bireyler belirli bir disiplin içinde asla bir ayırım gözetmeden yardımlarını ihtiyaç sahiplerine en kısa yoldan ulaştırmalıdırlar. 

Depremin meydana geldiği alanın büyüklüğünü dikkate alırsak zarar gören yüzbinlerce konutun ve milyonları bulan insanın şimşek gibi yardımına ulaşmak asla mümkün olmamaktadır.  

Kaldı ki, depremler konusunda öteden beri ülkemiz yeterli altyapıya sahip değildir. Bütün uyarılara rağmen yapılan inşaatlar, deprem riski dikkate alınarak yapılmamaktadır. 

Yasalarımız bu konularda da yeterli sertlikte değiller. Kaldı ki, var olan yasalarımız da gerekli şekilde uygulanamamaktadır.  

Bütün bu saydıklarım ülkemizin hali pürmelali, diğer yandan bu kadar büyük bir felaketi fırsat bilerek yağmacılık yapan hainlere söylenecek söz bulan varsa beri gelsin. Şahsen beni sorarsanız ben bulamıyorum. 

Zaten çaresizlik içindeki insanların mallarını yağma etmek nasıl bir vicdana sığar anlamak mümkün değil. 

Bir de yardıma koşanların yaptıklarını yok sayan kimi kinci siyasetçiler yok mu, onlara da buradan fırsat doğdu.  

Bunca hengâme arasından yardımına henüz yetişilememiş kimi felaketzedelerin yanına giderek oralardan video yayınlamak suretiyle sanki devlet millet el ele verip bu felaketin yaralarını sarmak için çaba harcamıyor gibi bir intiba yaratmaya ve oradan da siyasi ikbal peşinde olmaya çalışanlar var ya onlara da bir çift sözüm var yok değil. Siz ıslah olmazsınız ama ben yine dua ediyorum Allah sizi ıslah etsin. 

Devletin felaketzedelere yaptığı yardımlar üzerinden aynı zamanda da siyaset yaptığını iddia eden bu zümreye derim ki, sizler de yapın amblemlerinizi koyun yarışa katılın ama yapılanları inkâr etmeyin. Yazık değil mi oralarda canhıraş çalışan insanların emeğine. 

Yapılanları karalayarak kime nereye fayda sağlayacaksınız. Sizin kişiliğiniz şerefiniz yok mu? 

Utanır insan! 

10.02.2023 M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber