8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Ortahisar Kent Konseyi Ortahisar Belediyesine ait “Ortahisar Kadın Emeği Çarşısında” STK ve Ev eksenli üretken kadınlara Kadın üretim kooperatifi kadınların ürettikleri eşyaları satışa sunma imkânı tanıdı.

Güzel bir etkinlikti. Etkinliğe Ortahisar Kaymakamı Sayın Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç, Ortahisat Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan ve birçok STK başkanı katıldı.

Birçok kişi evde ürettiği eşyaları burada sergileme imkanına sahip oldu. Ancak stantların içinde çok farklı olan başka bir stant vardı. Onlar oraya bir şey satmak için değil bizlerinde unuttuğu çok önemli bir gerçeği bizlere hatırlatmak için oradaydılar.

Kim bunlar, bunlar, Zihinsel Engelli ve Otizmli Çocukları Koruma Derneği.

Onlarda burada Stant açmışlardı. Derneğin Başkanı Esra İhtiyaroğlu ile konuşma imkânımız oldu.

Şöyle diyor Esra Hanım, Bizler de birer anneyiz içimizde maddi durumu iyi olmayanlar da var ama maalesef bizler bu tür etkinlere katılamıyoruz. Çünkü bizler 24 saat çocuklarımızın yanında olmamız gerekiyor. Bizlerin böyle şeyler yapıp satma imkânı yok.

Erdoğdu’daki derneğimizin yeri müsait çocuklarımızı oraya getirdiğimizde bizlerinde o boşlukta yapacak olduğumuz evsel ürünler noktasında bazı şeyler olabilir. Ancak elimizde alet ve edevat yok.

O ara Belediye Başkanımız Ahmet Bey geliyor kendisine durumu arz ediyor. Ahmet Bey çok duyarlı bir kişiliğe sahip helede ortada çocuk varsa tamam. En kısa zamanda kendilerini ziyaret sözü vererek eksiklerinin giderilmesi hususunda yardımcı olacağını söylüyor.

En çok da çocukların toplum tarafından kabul görmemesinden yakınıyor Esra Hanım. Çocuğumuzla bir yere gittiğimizde insanların garip bakışları ile karşılaşıyoruz.

Toplumda engelliye karşı farklı bir bakış var. Bizlere acınmasını istemiyoruz. Ve devam ediyor.

“Neyin farkında olduğunuzun farkında mısınız? Üretmek isteyen ama ağır engelli çocuğa sahip annelerin yaşamlarından bir haber olmayın.

Ağır engelli çocuğa sahip anneleri kapıların ardında bırakmayın.

Kadına en iyi yardım, kendi kendilerine yetecek donanımlara sahip olmalarını sağlamaktır.

Ağır engelli çocuğa sahip annelerin bırakın üretime sosyal hayata bile katılmaya vakitleri yoktur. Onlara vakit ayırın ki onlar da kendilerine harcayacak zaman bulsun.

Ağır engelli çocuk anneleri çocuklarının engellerini kaldırmaya çabalarken kendileri engelli durumuna düşmektedir.

Son olarak yöneticilere şöyle sesleniyor

Zihinsel Engelli ve otizmli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esra İhtiyaroğlu;

Üretmek isteyen ama ağır engelli çocuğa sahip annelerin, yaşamlarından bihaber olmayın.

Eğer Çocuklarınızın engelli bireyler ile etkileşim ve iletişiminin gelişmesine destek olursanız, onların “MERHAMET DUYGUSUNU” da geliştirmiş olursunuz.

Böylesine anlamlı bir organizasyona imza attıkları için Ortahisar Kent Konseyini kutluyoruz. BU etkinlik ziyaret etmeye değer. Çünkü birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerle dolu. Ayrıca Farkındalık oluşturan Zihinsel Engelliler ve Otizmli Çocukları Koruma Derneğinin Standının da mutlaka ziyaret edelim. Ama tabii ki “”” EMPATİ “” yaparak.

Otizmli Bireylerin Herkese Öğreteceği Bir şey vardır o da “KARŞILIKSIZ SEVGİDİR”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber