Kişi sır ile nasıl yüzleşir?

Bir insan gerçek anlamada nasıl varolur?

Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi'ndeki Uzmanlara sorduk çok etkileyici cevaplar aldık. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

''Kendisyle doğrudan karşılaşmamış insan henüz yaşamamıştır. Gerçekten yaşamak için birey başkalarının kendisiyle ilgili fikirlerini hesaba katmadan kendisiyle yüzleşmelidir. İnsan yalnızca kendi sırrıyla yüzleşince, kendini doğrudan gözlemleyince yaşamaya başlar.

Bir insan başkalarının söylediklerine değil, gerçekten olduğu gibi gördüğünde var olur. Birey o andan itibaren var olmaya başlar. Başkaları yalnızca kişinin davranışlarını izleyerek onun hakkında bir şeyler düşünebilir ve söyleyebilir.

Ayrıca bu söylenenler objektif değil, subjektif olacaktır. Subjektif olan hiçbir şey gerçek degildir, kişisel yansımalardan ibarettir. O yüzden de subjektif yorumların hiçbir değeri yoktur. Başkaları yalnızca bireyin davranışlarını görebilir, ebedi özünü ise göremez.

Bir insan ebedi özünü yalnızca kendisi gözlemleyebilir. Kişi bunu bir başkasına havale edemez. En iyi uzmanlar bile bireyin ebedi özünü izleyemez. Oysaki çoğu insan başkalarının kendileri hakkında söylediklerine çok fazla önem vermektedir.

Neden? Çünkü kişi bu hayatta var olamamakta, sadece kim olduğunu bilmeden sürünmektedir. Oysaki insanlar bu acıların içinde sürünmeye hayat diyor. İşte en büyük yanılgı budur!

Çoğu insan yaşarken uyanık değildir, derin bir uykudadır. Kişi dış hayatta uyanık olarak görünür fakat iç hayatta kesinlikle uyumaktadır. Böyle bir insan iç dünyasına uyanmamıştır. Dışarıda uyanık görünse de içeride uyumaktadır.

Kişi kendi dalgınlığını izleyerek daha uyanık ve dikkatli bir hale gelebilir.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber