banner240
banner237
banner238

 Hemen hemen herkesin ağzında aynı cümle; ‘SİYASET YALAN İŞİDİR’. Siyaset yalan işi değildir fakat dürüst olan insanlar kendilerini yormamak adına siyasetten uzaklaştığı sürece meydan yalancılara ve yalakalara kalacaktır.
Ülkemizde son yıllarda siyaset kurumuna olan ilgilinin her geçen gün azalıp azalıp bitme noktasına geldiğini görüyoruz. Kendisini yönetecek olanları tanımayan bir topluluk oluştu. Sorsan kaç tane parti ve genel başkanı var beşten fazla sayabilen çok az. 
Siyasetci yüzünden siyaset kurumu zarar görmektedir. 
Osmanlı geleneğinde siyaset bir yandan erdemli bir toplum oluşturmak için idare etme (yönetme) sanatı ile ilgiliyken diğer yandan devlete karşı suç işleyen kamu görevlilerini (ölümle) cezalandırarak kamu düzenini sağlamayı ifade ediyordu. “Siyaseten katl” ya da “siyaset” sözünün anlamı da ölüm cezasına işaret eder. Esasen Arapça bir kelimedir. 
Günümüz Türkiye'sinde bu kavram yalan, adam kayırma, ihale, yolsuzluk, işe adam alma, tayin ve atamalara ile ilgilenir hale gelmiş veyahut getirilmiş. 
Gecen hafta sonu  yapılan bir ilçe kongresinde Milletvekilinin müjde diye verdiği sıraladklarına vatandaşın yorumlarını okuyunca gerçekten hayretlere düşüyor insan. 
Özüne dönmediği sürece İnsan 
Ahlak ve maneviyatı hayatının merkezine koymadıkça insan
Siyaseti şahsı ve şahıslar için yaptıkça insan
Siyaseti toplum için yapmadıkça o İnsan. 
Bizler çok daha aynı şeyleri konuşuruz. 
Vesselam.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
HAZAL 3 yıl önce

bence çok güzel bi̇r yazi ben çok beyendi̇m

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber