banner240
banner237
banner238

Bu başlık bana ait değil.

Doğu Karadeniz’de söz verilen Tren projesi ne oldu diye Mecliste konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya ait bu başlık.

Bu yazımda Erzincan-Trabzon-Rize kısaca Doğu Karadeniz’e gelecek sözü verilen Demiryolunun akıbetini daha yakından bilmeniz için Sn. Milletvekilinin konuşmasından alıntılar yaptım.

TBMM KİT Komisyonu TCDD görüşmelerinde Erzincan-Trabzon demiryolu konusunu gündeme getiren Milletvekili aynı zamanda hemşerisi olan atanmış Ulaştırma ve Altyapı Bakanına Erzincan-Trabzon Demiryolu projesini sordu.

Milletvekili Ahmet Kaya “AKP iktidarının temsilcileri 2023 yılında bitecek demişlerdi. 1 yıl kaldı ama ortada hiçbir şey yok. Projeyle ilgili hiç kimsenin net bir fikri de yok. Bu vaadin hikâyeden ibaret olduğunu yaşayarak gördük. SİYASİLER DEMİRYOLU KONUSUNDA KARADENİZ İNSANINI ALDATTILAR. Devletin bürokratları olarak Erzincan-Trabzon Demiryolu projesiyle ilgili doğruyu sizlerden duymak istiyorum. Erzincan. Trabzon demiryolumuza ne oldu?" diyerek TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük’e çağrıda bulundu.

2023’TE BİTECEK DENDİ, 2053 VİZYON PROJESİ VAADİ OLDU

“Sussan olmuyor, söylesen fayda etmiyor. Tam o noktadayım aslında. Her toplantıda konuşuyoruz, sizlerin de bildiği gibi, bir Erzincan-Trabzon demir yolu hikâyesi var. ‘Hikâye’ diyorum çünkü yaklaşık 7-8 yıldır hep konuşuluyor, hatta İktidarın Trabzon milletvekilleri ‘Trabzon'a müjde dedi. Önceki AKP’li Belediye Başkanı Orhan Bey ‘Temellerini attık, projesini hazırladık, demir yolu çok yakında Trabzon'a gelecek.’ diye müjde verdi.

Sonrasında Sayın Binali Yıldırım çıktı, "2023'e kadar bu demir yolunu bitireceğiz" dedi, o zaman Başbakandı. Yıl 2022, projeyle ilgili ne olup bittiği konusunda hiç kimsenin bir fikri yok. Ben, Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, kitapçığa baktım. Kitapçıkta ‘2029 proje aşamasındaki hat, 2053 yılında da yapılması düşünülen hatlardan biri’ yazıyor.

AKP’NİN HAYALİ PROJESİ İLLERİ DE BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Kaya, “Hattın bize anlatılan şekli, Erzincan-Kelkit, Kelkit'ten Gümüşhane merkeze, Gümüşhane merkezden Torul ilçesine -Gümüşhane'nin Torul ilçesine oradan da Trabzon Maçka'ya ve sahile ulaşacak bir hat. Böyle anlatıldı bize. Şimdi

Trabzonlu, Gümüşhaneli, Kelkitli, Torullu hemşerilerimiz bu hattın akıbetini sorarlar. Hatta bölgede bir tartışma konusu da oldu bu.

Haklı olarak, Rizeli vatandaşlar ‘Niye bizim buradan bu hat geçmiyor?’ dediler; Ordulu, Giresunlu vatandaşlarımız, hemşerilerimiz ‘Bizim bu bölgelere niye demir yolu gelmiyor?’ diye sitem ettiler. İller arasında bir rekabete de dönüştü. Fakat ‘müjde’ diye sunulmuş bir hikâye dışında ortada hiçbir şey yok” .

SİYASİLER ALDATTI, DEMİRYOLU NE OLACAK?

“Sizlerden ricam şu: Şimdi, sizler devletin bürokratlarısınız, bu millete doğruyu siz söyleyin lütfen çünkü siyasiler bu konuda millete yalan söylediler, milleti aldattılar. Devletin bürokratları olarak Erzincan-Trabzon Demiryolu projesiyle ilgili doğruyu sizlerden duymak istiyorum. Bu projenin akıbeti nedir; bu proje başlayacak mı, ne aşamadadır? Proje aşamasında mı, yapımı düşünülen hat mı, yoksa bir hikâyeden ibaret mi?

Doğu Karadeniz'de, Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı'na kadar, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’de 1 metre ray yok.

BÖLGENİN AKP’Lİ SİYASİLERE GÜVENİ KALMADI

“Sayın Cumhurbaşkanı Rizeli, Sayın Ulaştırma Bakanı Trabzonlu hemşerimiz, Trabzon'un 4 bakanı var, her birinin bu konuda sözleri var, AKP’li 4 milletvekili var, her birinin sözleri var, Belediye Başkanının sözleri var ama ortada hiçbir şey yok ve milletin onlara güveni de yok açıkçası. O yüzden, devletin bürokratları olarak sizden duyacaklarımıza inanacağız. Yazılı olarak, bu konuda ne aşamadayız, ne yapılmış, ne yapılacak? Lütfen, bunları bize bildirin, rica ediyorum” dedi.

CHP Milletvekilinin Demiryolu hakkındaki konuşması böyle. Sahi Rize’ye de ne zaman gelecek. Rize’deki AKP li siyasetçilerde Rize’ye gelecek Demiryolundan bahsetmişti. Ben Vekil olmadığım için Sn. Trabzon Milletvekili kadar açık yazamıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber