İktidar partinin bir üyesi olarak söylemek isterim ki, memur ve emekli memurlara yapılan maaş zamları, emeklilere ihanettir. Afrika’nın yamyamlarından birini getirseniz bunu büyük bir vicdansızlık olarak görür ve kabul edilemez olarak niteler. 

Normal bir insan aklının kabul edemeyeceği bir ücret düzenlemesi yapılmıştır. İnsanların ne eğitim düzeylerine ne yaptıkları işin önemine, ne ürettikleri mal ve hizmetin stratejik değerine, ne hizmet sürelerine ve ne de makam ve mevkilerine bakılmadan zalimane bir ücret düzenlemesi yapılmıştır. 

Yani bir ironi olarak söylenir ya “Allah zengine veriyor devlet de zengine vermelidir” mantığı.  

Yahu bu ülkede yıllarca zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir yönetim anlayışından bütün milletimiz şikâyetçi değil miydi? 

Ak Parti hangi vaatlerle milletten oy alıyordu. Ne oldu bir deli Dumrul mu işi ele aldı. İktidar sahipleri, halkın bu uygulamaya karşı olan feryadını duymuyor mu? 

Piyasalardan aldığımız ürünleri siz ayrı fiyata biz ayrı fiyata mı alıyoruz? 

Memur ve emekli memur ücretleri bu kadar mı ayrıştırılır. Bu ne demektir? Memurlara 8000 lira seyyanen artış veriyorsun emekliye gelince %25 zam o da tepkiler zoru ile veriliyor.  

Bu kimin mantığıdır çok merak ettim. Kendisini görmek tanımak isterim. Nerede eğitim almış, nerede yetişmiş. Nasıl bir vicdanı var? 

Başka bir ülkede olsa bunu anında yok ederler diye düşünüyorum. Kafası kırık bir adam düşünün devlete sızmış ve insanların kaderleri ile alay ediyor.  

Bu adamı ben elime geçirsem ağzını burnunu kırarım. Eşek çobanlığı yapamayacak bir insan nasıl benim alın terim göz nurumla oynayabiliyor.  

TBMM lisi bugün tatile çıkıyor. Artık iki buçuk ay beyefendiler tıkır tıkır maaşlarını alacaklar gezecekler tozacaklar. Oh ne alaa. Benim hakkım kendilerine haram da zıkkım olsun. 

Yahu iki buçuk ay hiç çalışmadan para alınır mı? Bire adaletsizler siz mi bize adalet dağıtacaksınız.  

74 bin lira maaşı kime sordunuz da alıyorsunuz. Bir çalışan yılda yirmi veya otuz gün izine ayrılabiliyor siz ise iki buçuk ay, varsa insafınız kurusun. 

Güya sözüm ona bu milletvekilleri halkı temsil ediyorlar. Hani halkın uğradığı zulümlere karşı tepkiniz. Paralar cebe imtiyazlar kafaya gelince herkes narkoz almış gibi bayılma numarası çekiyor. 

Neden böyle durumlar karşısında on tane yirmi tane vicdanlı vekil çıkıp istifa ederek durumu protesto etmez. Çünkü umurlarında bile değildir. 

Peki, şimdi artan fiyatlar karşısında düşük gelire sahip emekliler ne yapacaklar. Soruyorum birileri çıksın cevap versin bakalım.  

Özellikle iktidar yetkili ve sorumlularına söylüyorum. Sizleri bostan korkuluğu olarak seçmedik. Tatili matili bırakın meclisi toplayın ve yıllardır bu memlekete emek ve ömür harcamış bu emeklilerin durumlarında adam gibi bir düzenleme yapın. Yoksa bu sizi yakar.  

Yukarıda belirttiğim özellik ve nitelikler dikkate alınsın ve ona göre, bir maaş skalası oluşturulsun.  

Değilse çok geç kalmış olacaksınız benden söylemesi. 

17.07.2023 M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber