31MART yerel seçimleri sonrası Özgür Özel ile CHP önemli sayılabilecek bir seçim başarısı elde etmiştir. Bunu kimse yadsıyamaz. 

Bu siyasi başarının nedenleri arasında AK Partinin iktidar sürecindeki 22 yıllık yorgunluğu yanında ekonomideki başarısızlıkları elbette ki çok büyük önem taşımaktadır.  

CHP Genel Başkanlığına yeni seçilen Özgür Özel’in yönetsel başarısının da bunda payının olmadığı söylenemez. 

Benim asıl önemsediğim gelişme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in seçildikten sonra siyasi arenadaki gösterdiği olumlu tutum ve davranışlardır.  

Cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunan Özgür Özel, bu yaklaşımı ile siyasi yumuşamayı ve dolayısıyla diyaloğu başlatan siyasi lider unvanını haklı olarak kendisi almıştır. 

Siyasetçilerin birbirileri ile diyalog içinde olmaları, ülke sorunlarını karşılıklı konuşabilmeleri halk üzerinde de olumlu etki yarattığı bir gerçektir. 

Her siyasetçimizin öncelikli hedefinin ülkemiz halkının refah düzeyini daha yukarı çekmek, ülkemizi muasır medeniyet düzeyine taşımak ve hatta onun da üstüne çıkarmaktır.  

Siyasetçilerinin bir araya gelemediği bir ülkenin halkının bir araya gelmekte sıkıntı çekeceği belki de hiçbir araya gelemeyeceği ortadadır. 

Siyasetçi eleştirileri ile bireysel tutum ve davranışları ile temsil ettiği halka örnek bir kişilik sergilemelidir. Bunun iktidarı muhalefeti olmaz. 

Umuyor ve bekliyorum ki, bizim siyasetçilerimiz de bundan sonra birbirilerine düşmanca ve hakaretamiz sözler söyleme yerine gayet kibar ve nazik kelimelerle hitap ederler. 

Bu sürecin fitilini Sayın Özgür Özel ateşlemiş olsun. Erdoğan da sürece kendi davetiyle işlerlik kazandırsın ki, bu davet de gerçekleşmiştir.  

Ne güzel ben bir vatandaş olarak bu yaklaşımlardan büyük bir memnuniyet duymaktayım. 

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda toplumsal barış ve huzura çok ihtiyacı vardır. 

Barış ve huzuru sağlamanın da maddi bir bedeli yoktur. Karşılıklı hoşgörü ve sevginin halledeceği pek çok sorun vardır. Hiç olmazsa bu sorunlar ortadan kalkar. 

Barış ve huzurun egemen olduğu ortamlarda üretim ve daha adil bir bölüşüm söz konusu olabilir. 

Bütün bu ifade ettiklerim göz önünde bulundurularak öncelikle siyasetçilerimizin birbirlerine karşı hoş görülü ve nazik davranmaları toplumumuzun acil beklentilerinden biri olduğunu hatırlatmak isterim.. 

 06.05.2024  M.Sadullah SAĞLAM 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber