Trabzonspor son Yüzyılın en önemli maçına çıktı. Maçın adı Trabzonspor-Basel 
yer Trabzon/Akyazı stadyumu ama, milli maç ruhuyla Tribünler Türkiye’nin heryerinden taraftarlarla dolu. 

Basel ve Trabzonspor teknik adamları maç öncesi yaptıkları basın toplantılarında, bu maça çıkmak zorunda olduğumuz için çıkıyoruz demelerinin yanında, Trabzonspor’un yaptığı, maçın başında 1 dakika sessizlik çağrısıda çok anlamlıydı.

Ve Trabzonspor’un depremzedelere bağışlanmak üzere satışa sunduğu Hatıra biletlerinden, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Konyaspor’un çok sayıda satın alarak destek vermeleri, Trabzonspor tarafından yapılan açıklamada ise, maç anında depremden etkilenen 10 ilimizin plakasını işaret eden dakikalar geldiğinde, o ilin isminin anons edileceğini açıklamasıda taktire şayan bir davranıştı. 

Bir parantezde Trabzonspor taraftarına özel olarak açmak istiyorum bu arada. Maç öncesi tribünlerde açtıkları pankartlar, diğer takım bayrakları ve koreografi çok duygu yüklüydü. Bunu düşünen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Normalde bu maç UEFA konferans ligi maçı fakat, yaşadığımız büyük depremden dolayı, ülkemizin içinde bulunduğu acı ve kederin getirdiği hüzün, bu maçı son yüzyılın en önemli maçı haline getirmiştir.

Bu maç aslında kendi amacından uzak fakat, acılı ailelerin ve ülke insanımızın ayrıca, futbol paydaşlarının küskünlüklerini bir kenara bırakıp, birlik beraberliğini tesis etmesi açısından çok önemli bir maç oldu.

Trabzonspor yönetiminin ve taraftar gruplarının çağrıları ve davetleri üzerine, üç büyük taraftar gruplarının ve diğer takım taraftarlarının Basel maçına kendi takım passoligleri ile bilet alması, daha önemlisi kendi takım forma ve atkılarıyla Akyazı tribünlerinde yerlerini alması, 

Ayrıca üç büyük takım başkanları başta olmak üzere, TFF başlanı ve birçok süperlig kulüp başkan ve yöneticilerininde Akyazı tribünlerinde yerlerini almaları, maç öncesi toplu halde fotoğraf verip açıklama yapmaları, bu maçı miladi olarak fırsata çeviren ve son yüzyılın en önemli maçı yapan başka bir önemli unsurdu. 

Maça dönecek olursak, Trabzonspor maça önce çok durgun başladı, sonra açıldı ve pozisyonlarda buldu fakat ilk devre gol kaydedemedik. 

Çok değişik duygular içerisinde izlediğimiz ilk devrede, oyun üstünlüğünün Trabzonspor’da olduğunu söyleyebiliriz, bunu %65 ile topa sahip olma ve dördü isabetli yedi şuta bakarakta rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Maçın ikinci devreside iyi oynayan Trabzonspor, dakikalar 65’i gösterdiğinde Larsen’den Türkiye’nin golü geldi, bu golle üstünlüğü eline alan Trabzonspor daha rahat oynadı, Gomez ile müthiş bir gol daha bulduk fakat, ofsayt gerekçesi ile bu gol değer kazanmadı.

Oyuncu performanslarına bu maçlık değinmeyeceğim, çünkü bu duygu yüklü maçta oyuncularda değişik duygularla bu maçı oynadılar ve Türkiye için yüreklerini ortaya koydular, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. 

Trabzonspor’un bu özel gecede Türkiye adına oynadığı, son yüzyılın en önemli maçını galibiyetle kapatması, bir nebze mutluluk versede, acıların tavan yaptığı bu günlerde sadece hep birlikte kazanmanın verdiği mutluluk daha anlamlıydı. 

Haftaya Basel’de oynanacak olan bu maçın rövanşındanda galibiyetle ayrılarak, son 16 turuna kalmayı garantileriz diye düşünüyorum. 

(TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber